Ex -Yu

Zaplijenjeno 2,8 tona hašiša

MADRID - Španska policija je nedavno presjekla lanac krijumčarenja hašiša iz Maroka, zaplijenivši 2,8 tona hašiša, objavljeno je danas.

Sve je počelo 8. jula, kada je slučajni prolaznik rano ujutru pozvao policiju jer je na plaži blizu Marbelje uočio sumnjivu grupu ljudi koja je iz brzog gumenog čamca istovarivala pakete, prenosi AFP.

Policija je brzo stigla na plažu, pa su se istovarivači droge zatečeni na djelu razbježali - neki automobilima dok su drugi nestali u obližnjem žbunju. Za sobom su ostavili deset bala sa ukupno oko 310 kg hašiša.

Policija je tog dana uspjela da uhvati trojicu bjegunaca, a sutradan su uhapsili vozača jednog od automobila kojim je obavljeno bjekstvo. U njegovom autu su pronašli još preko 430 kg hašiša.

Nekoliko dana kasnije je uhapšen i peti čovjek povezan sa krijumčarenjem hašiša. U njegovoj kući su pronađene još 63 bale sa preko 1,9 tona hašiša.

Uhapšenu petorku čine tri Marokanca i dva Španca, starosti od 28 do 40 godina.

Blizina Maroku, koji je vodeći svjetski proizvođač hašiša, kao i bliske veze sa bivšim kolonijama u Latinskoj Americi, gdje se najviše proizvodi kokain, čine Španiju ključnim ulaznim punktom za drogu namenjenu Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije