Ex -Yu

Radnik Čistoće slučajno kamionom pregazio kolegu

Radnik Čistoće slučajno kamionom pregazio kolegu
Radnik Čistoće slučajno kamionom pregazio kolegu

ZAGREB - Muškarac (45) preminuo je nakon što je na njega u zagrebačkom naselju Odranski Obrež naletio kamion Čistoće. Navodno ga je pregazio kolega (47) koji je vozio kamion u rikverc...

Svi smo u šoku. Nas je ovdje mnogo i nismo ga baš dobro poznavali, ali znamo da se zaposlio tek nedavno, među zadnjima. Ova tragedija nas je sve duboko potresla, rekao je jedan od zaposlenika zagrebačkog Holdinga.

On je, kao i ostali zaposlenici Čistoće, ujutro čuo za stravičnu nesreću u zagrebačkom naselju Odranski Obrež. Ondje je u 8.30 sati u Amerikanskoj ulici kraj broja 41 radnik Čistoće, prilikom odvoza otpada, slučajno pregazio kolegu.

Prema neslužbenim informacijama, vozač kamiona (47) nije vidio kolegu te je vožnjom unatrag nesretnog muškarca (45) pregazio. Od njegovih kolega doznali smo da se u Čistoći zaposlio prije nepunih mjesec dana preko jedne od agencija za zapošljavanje.

Stanovnici ulice bili su zgroženi prizorom ispred kuća, iako niko od njih zapravo nije vidio kako je došlo do nesreće.

- Čuo sam neku buku ispred kuće te sam izašao pogledati što se događa. Vidio sam policiju i Hitnu pomoć pored kamiona Čistoće - rekao je za 24sata.hr jedan od komšija.

“Zagrebački holding d.o.o. i podružnica Čistoća izražavaju duboko žaljenje i saučešće porodici tragično stradalog radnika u Odranskom Obrežu. Do nesreće je došlo prilikom jutrošnjeg odvoza otpada, a istražne radnje vezane za ovaj događaj još su u toku.

Iako su sve nadležne službe odreagirale u najkraćem mogućem vremenskom roku, našem kolegi, nažalost, nije bilo pomoći. Zagrebački holding d.o.o. i podružnica Čistoća poštuju sve zakonske propise vezano za zaštitu na radu, ali je, nažalost, došlo do nesretnog događaja koji se nije mogao predvidjeti”, naveli su u saopštenju. Odnosa s javnošću Zagrebačkog holdinga.

Radnicima Čistoće koji su svjedočili događaju biće osigurana psihološka pomoć.

Na mjestu nesreće bili su i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te čelni čovjek za sigurnost u Zagrebačkom holdingu Joško Marić. Iz Holdinga ističu da su sve nadležne službe odreagovale u najkraćem mogućem roku.

Uvjeravaju da i Zagrebački holding i podružnica Čistoće poštuju sve zakonske propise vezano za zaštitu na radu, ali uprkos  tome došlo je do tragične nesreće. Sve do okončanja istrage radni zadaci nadležnih za vozni park podružnice Čistoća bit će dodijeljeni drugim zaposlenicima.

Slična tragična nesreća bila je i u Rijeci u decembru prošle godine, kad je kamion riječke Čistoće na obilježenom pješačkom prijelazu u Mihanovićevoj ulici, prilikom odvoza otpada, udario i oborio pješaka koji je preminuo na mjestu nesreće.

Radnik čistoće zbog pijanog vozača ostao invalid

Na Mirka Marića, djelatnika Čistoće, u zagrebačkoj Klaićevoj ulici je 2013. naletio pijani vozač u Škodi Octaviji. Prikliještio mu je obje noge, a ljekari su mu na kraju morali amputirati potkoljenice. Kasnije se preselio u stan koji mu je dao gradonačelnik Bandić na korištenje.

(NN/24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije