Ex -Yu

Zatvorena biračka mjesta na lokalnim izborima, Bandić i Kerum vode

Zatvorena biračka mjesta na lokalnim izborima, Bandić i Kerum vode
Zatvorena biračka mjesta na lokalnim izborima, Bandić i Kerum vode

ZAGREB- U Hrvatskoj je zatvoreno nešto manje od 4.500 biračkih mjesta, na kojima je osam županija i Grad Zagreb, koji ima status grada-županije, 54 grada i 102 opštine u drugom krugu biralo župane, gradonačelnike i načelnike.

Biračka mjesta su zatvorena u 19 sati, a prvi privremeni rezultati drugog kruga lokalnih izbora očekuju se ranije nego inače - već od 20 sati, prenela je Hina.

Što se tiče izlaznosti, posljednji podaci su od 17 sati prema kojima je glasalo nešto manje od 700.000 birača, odnosno 27,45 odsto, što je skoro osam odsto manje u odnosu na prvi krug.

Pravo glasa imalo je 2.791.000 birača.

Portal index.hr navodi da se sa posebnim zanimanjem čeka ishod izbora u četiri velika grada - Zagrebu, Spllitu, Rijeci i Osijeku, ali i u Metkoviću, Varaždinu, Dubrovniku, Splitsko-dalmatinskoj i Varaždinskoj županiji.

Navodi se da prvi put nakon dužeg vremena zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije glasao odmah nakon otvaranja biračkih mjesta, pošto je sa suprugom Vesnom na glasačko mjesto došao 15 minuta kasnije.

"Lijepo je vrijeme, očekivano. Jedina anketa koja vrijedi je (ova) 4. juna", izjavio je kratko Bandić.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita Andro Krstulović Opara glasao je na biračkom mjestu u svom kvartu Meje u društvu porodice.

Ankete: Bandić i Kerum vode, Obersnel i Vrkić uverljivi

Prema rezultatima izlaznih anketa agencije Ipsos Puls koje su objavile hrvatske nacionalne televizije, trka na lokalnim izborima neizvjesna je u Zagrebu i Splitu, gdje Milan Bandić i Željko Kerum vode s manje od tri odsto razlike u glasovima, dok u Rijeci pobjeđuje Vojko Obersnel, a u Osijeku Ivan Vrkić, javlja Hina.

U Zagrebu je dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić, iz Stranke rada i solidarnosti, osvojio 51,43 odsto glasova, dok Anka Mrak Taritaš (SDP, HNS, HS S, HSU, Napred Hrvatska - Progresivni savez - Napred Hrvatska, Stranka penzionera) osvaja 48,57 posto glasova.

U Splitu je Željko Kerum (Hrvatska građanska stranka, Popravi grad - Nova generacija) osvojio 50,81, a Andro Krstulović Opara (HDZ) 49,19.

Vojko Obersnel (SDP, PGS, HSU, IDS, Laburisti, SDS S i HS S) odnosi pobjedu u Rijeci sa osvojenih 60,08 odsto glasova, dok je nezavisni kandidat Hrvoje Burić osvojio 39,92.

U Osijeku je dosadašnji gradonačelnik Ivan Vrkić (kandidat grupe birača) osvojio 66,67 odsto, a Ivana Šojat (HDZ) 33,33 odsto glasova, navodi Hina.

(Foto: Index.hr, Hina)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije