Ex -Yu

Zatvorenik iz Gvantanama nije opasnost po Crnu Goru

Zatvorenik iz Gvantanama nije opasnost po Crnu Goru
Zatvorenik iz Gvantanama nije opasnost po Crnu Goru

PODGORICA - Bivši zatvorenik američkog zatvora Gvantanamo na Kubi, Abdel-Aziz Suvajdi, koji je premješten u Crnu Goru ne predstavlja opasnost po državu, saopštila je vlada.

Jemenski državljanin koji je do sada bio u zatvoru Gvantanamo, kako se navodi, premješten je u Crnu Goru na osnovu ranijeg sporazuma po kome je Crna Gora prihvatila učešće u humanitarnom programu zatvaranja baze Gvantanamo.

Pomenuti tražilac azila stigao je u Crnu Goru u četvrtak, nakon svestrane procjene bezbjednosnih služb i drugih državnih organa.

Svemu je prethodila detaljna analiza ove osobe, saopšteno je iz crnogorske vlade. Dodaje se da boravak bivšeg zatvorenika iz Gvantanama neće opteretiti poreske obveznike u Crnoj Gori, a Suvajdi će nakon određenog vremena sam moći da odabere zemlju u kojoj će dalje boraviti.

Crna Gora je ranije prihvatila da učestvuje u programu resocijalizacije zatvorenika Gvantanama, zajedno sa velikim brojem zemalja, među kojima su i Njemačka, Italija, Rusija, Mađarska, Slovačka, Bosna i Hercegovina, saopšteno je iz crnogorske vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije