Ex -Yu

Završene demonstracije u Prištini

Završene demonstracije u Prištini
Završene demonstracije u Prištini

PRIŠTINA - Nasilni protesti u Prištini, koji su trajali više od šest sati, okončani su danas oko 18:30, nakon više od šest sati konfrontacija između demonstranata i policije.

Tokom sukoba, 56 policajaca je teško i lakse povrijeđeno, a privedeno je više od 100 lica.

Direktor Urgentnog centra Basri Lenjani izjavio je da je pomoć zatražilo 29 demonstranata.

Tokom protesta, demonstranti su bacali kamenje, tvrde predmete i molotov-koktele na pripadnike specijanih jedinica policije, dok je policija uzvraćala suzavcem, vodenim topovima i gumenim mecima.

Odmah po okončanju demonstracija, oglasile su se i opozicione stranke, koje su i ogranizovale današnje demonstacije, najavljujući nastavak protesta.

Pokret Samoopredjeljenje je preko svojih visokih zvaničnika najavio da će se demonstracije nastaviti sve do ispunjenja svih zahtjeva.

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj oglasio se putem fejsbuka, gdje je napisao da ne može policija da riješi nagomilane probleme koje su stvorili lideri vladajuće većine Isa Mustafa i Hašim Tači.

Haradinaj je dodao da se neće prestati sa protestima do potpunog ispunjenja zahtjeva.

Inicijativa za Kosovo Fatmir Limaja pozvala je vladu Kosova da ne zloupotrebljava policiju za pokrivanje svoje neuspješnosti. Tastranka kaže da spremnost građana da protestuju ne može niko zaustaviti.

Premijer i zamjenik premijera Kosova, Isa Mustafa i Hašim Tači, ocijenili su ranije da su današnji protesti u Prištini napad na kosovske institucije i pokušaj da se vlast preuzme nasiljem.

Vezane vijesti:

U neredima u Prištini desetine povrijeđenih, 100 osoba privedeno

Kamenice i vodeni topovi na ulicama Prištine: Desetine osoba povrijeđeno (Uživo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije