Ex -Yu

Zukorlić sa naoružanim obezbjeđenjem upao u skupštinu grada

Zukorlić sa naoružanim obezbjeđenjem upao u skupštinu grada
Foto: N.N. | Zukorlić sa naoružanim obezbjeđenjem upao u skupštinu grada

Više od 50 pristalica Stranke pravde i pomirenja (SPP), čiji je predsjednik Muamer Zukorlić, nasilno je danas ušlo na sjednicu Skupštine grada Novog Pazara i blokiralo rad lokalnog parlamenta, javio je RTV Novi Pazar.

Skupštinsko zasjedanje prekinuto je nakon što su pripadnici ostalih stranaka napustili sjednicu da bi izbjegli sukobe, jer su inicijatori incidenta došli, uglavnom, naoružani.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac najavio je da će za ovaj incident tražiti odgovornosti državnih organa Srbije i naglasio da je incident većih razmjera izbjegnut zahvaljujući velikom strpljenju odbornika vladajuće većine.

"Sve što se danas izdešavalo u Skupštini grada posledica je očiglednog manjka podrške koju Zukorlić ima u Novom Pazaru i viška podrške koja mu dolazi iz Beograda", navedeno je u saopštenju Skupštine grada.

Novopazarska gradska uprava najavila je da će obavijestiti "sve predstavnike međunarodne zajednice da je u Sandžaku na sceni pokušaj da se instalira novi /predsjednik Čečenije/ Ramzan Kadirov, koji bi u svoje ruke trebalo da uzme zakon i red".

"Budući da država očigledno nema nameru da zaštiti red i mir u Novom Pazaru, Gradska uprava prekida svaku dalju saradnju sa lokalnom policijom dok je ovo rukovodstvo na njenom čelu", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije