Ex -Yu

Ðurić: Nema nastavka dijaloga sa Prištinom dok ne dobijemo odgovore o ubistvu

Ðurić: Nema nastavka dijaloga sa Prištinom dok ne dobijemo odgovore o ubistvu
Foto: N.N. | Ðurić: Nema nastavka dijaloga sa Prištinom dok ne dobijemo odgovore o ubistvu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Marko Đuric rekao je večeras da neće biti nastavka dijaloga u Briselu dok Srbija ne dobije odgovore o ubistvu Olivera Ivanovića.

Ðurić je za RTS rekao da informacije do kojih su došli naši organi pokazuju da je riječ "o ozbiljnoj i širokoj organizaciji".

"Iz minuta u minut dobijamo sve više informacija, sve sam više uvjeren da ovo ne potiče iz naše zemlje i sigurno ne od Srba sa KiM. Mi ne tražimo i ne molimo, već zahtjevamo da kosovski organi odmah pronađu krivce i privedu ih pravdi", rekao je Đurić.

Prema njegovim riječima, meta je Srbija, njena stabilnost i budućnost.

"Onaj koji je ovo uradio, uradio je najgoru stvar za naš narod. Sada je jako važno da oni koji su odgovorni za istragu, a to su kosovske institucije, daju odgovor i mi tražimo, zahtjevamo da se Srbiji omogući da učestvuje u istrazi, a mi ćemo našu istragu voditi svakako", istakao je Đurić.

On je rekao da se ubica Ivanovića mora pronaći i da se mora dobiti opipljiv napredak u istrazi.

Ocijenio je da ništa što su kosovske institucije radile u prethodne dvije decenije nije dovelo do zaštite Srba.

"Ako ne nađu ubice, znači da znaju ko je ubio Ivanovica i da to kriju. Zato tražimo da učestvujemo u istrazi, a našu ćemo svakako sprovoditi", ponovio je direktor Kancelarije za KiM.

Ističe da je "naše da odgovorimo okupljanjem, sabiranjem a ne da dopustimo da nam podmeću podele, to bi najviše želeli oni koji su ubili Olivera Ivanovića", naglasio je Đurić.

Ðurić je dodao da je ubistvo Olivera Ivanovića prije svega velika tragedija za njegovu porodicu, ali i cijeli srpski narod i dodao da je ovo najgora stvar koja je mogla biti urađena Srbima na Kosovu.

Durić je ocijenio da je u pitanju "terorizam na djelu" i odraz nemoći onih koji su na KiM odgovorni za bezbjednost.

On je dodao da jedan veliki dio javnosti i među albanskim političarima a i ovdje u Beogradu nažalost na jako ružan način sve ovo komentariše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije