Gradovi

Akcija čišćenja izletišta Borik

PRNJAVOR - Volonterskom akcijom čišćenja i uređenja izletišta "Borik", u opštini Prnjavor danas je obilježen 22. april - Dan planete Zemlje.

Zamjenik načelnika opštine Prnjavor Božidar Ivanović smatra da se još nedovoljno radi na očuvanju životne sredine, te da treba razvijati ekološku svijest građana. On je rekao da bi na izletištu "Borik" trebalo postaviti klupe i napraviti mjesto za roštiljanje.

Predsjednik Skupštine opštine Borko Lukanović izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom volontera. "Odazvali su se učenici, sportisti, radnici, i možemo reći da je akcija u potpunosti uspjela", istakao je Lukanović.

U uređenju izletišta učestvovali su učenici Gimnazije i Centra srednjih škola "Ivo Andrić", članovi Karate kluba "Ipon" i Šahovskog kluba "Pošk", aktivisti Opštinske organizacije Crvenog krsta, pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prnjavor, radnici Šumske uprave i Komunalnog preduzeća "Park".

Ovu akciju inicirala su udruženja "Mozaik prijateljstva" iz Banjaluke i "Ruke" iz Sarajeva.

Druga volonterska akcija pod nazivom "Očistimo Zemlju za jedan dan" biće organizovana 9. maja. Ova akcija će obuhvatiti čišćenje i uklanjanje divljih deponija na području opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije