Gradovi

Aktivisti SDS-a tvrde da su napadnuti

Aktivisti SDS-a tvrde da su napadnuti
Aktivisti SDS-a tvrde da su napadnuti

DOBOJ - Poziv odbornicima Skupštine grada Doboj da u spomen-sobi, koja se nalazi u istom objektu u kojem i skupštinska sala, upale svijeće stradalim borcima bio je povod za obračun između SDS-ovih aktivista i rukovodstva Gradske boračke organizacije, do kojeg je došlo tokom i nakon sjednice SG.

Dok podmladak SDS-a tvrdi da su fizički i verbalno napadnuti njihovi aktivisti Nenad Vasić, Blagoje Blagojević, inače nezavisni odbornik u Skupštini grada, i Miroslav Kršić, načelnik Odjeljenja za finansije, borci navode da je bilo verbalnog, ali ne i fizičkog obračuna sa Vasićem i Blagojevićem.

"Mi smatramo da je ovo kap koja je prelila čašu u Doboju. Pozivam omladinu  SDS-a da ostane smirena jer nema potrebe da se dižu tenzije, nema smisla da se fizički obračunavamo na bilo koji način jer grupa SNSD-a  i grupa Gradske boračke organizacije vrši pritisak na gradonačelnika Obrena Petrovića, na skupštinsku većinu, a sada je, evo, već prešlo i na aktiviste SDS-a", kazao je Danijel Jošić, predsjednik mladih SDS-a i odbornik te stranke.

Nenad Bukvić, sekretar GBO, kazao je da je zbog plakata okačenog na spomen-sobu, kojim pozivaju odbornike da odaju počast palim borcima i zapale im svijeću, imao verbalni duel sa Blagojem Blagojevićem.

"On se našao uvrijeđenim, ali poslije sjednice Skupštine on je izašao i izvinio se, rekao je da je upalio svijeću, a ja sam njemu rekao da nije trebalo da se nađe prozvan, nego je trebalo i ove ostale odbornike da pozove da slijede njegov primjer", rekao je Bukvić, te dodao da je laž da je Nenada Vasića fizički napao.

"On je došao i rekao: 'Šta vi imate tu da lijepite, niste vi politička stranka', ja sam stajao kraj vrata i rekao mu: 'Molim te, odmakni se od vrata', i to je to", tvrdi Bukvić.

Zoran Bijelić, predsjednik Predsjedništva GBO Doboj, kaže da ne zna šta bi moglo biti u pozadini iznenadne SDS-ove konferencije za medije na kojoj su optužili članove GBO da su napali njihove aktiviste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije