Gradovi

Analizia zarada i na lokalnom nivou

Analizia zarada i na lokalnom nivou
Analizia zarada i na lokalnom nivou

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je će Vlada u narednom periodu analizirati i plate na lokalnom nivou, gdje postoje brojne devijacije.

"Imamo pojedine domove zdravlja u kojima su plate rukovodiocima enormno velike, bez objašnjenja zašto je to tako. Nikome ne uskrađujem pravo da zaradi novac, ali moramo da se ponašamo racionalno", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da se stvari moraju dovesti u red i kad je riječ o ogromnim platama zaposlenih na nivou BiH.
"Zašto su plate administracije u institucijama BiH tako velike i neuporedivo veće od plata funkcionera i službenika u entitetima. Zašto oni imaju prioritet u odnosu na penzionere, infrastrukturu, obrazovanje, bolesnike ili zdravstvene radnike", navela je premijer Srpske.

Cvijanovićeva je dodala da zbir dvije direktorske plate u Srpskoj još nije ni blizu primanjima koje imaju poslanici u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Prema njenim riječima, Vlada će razmatrati izvještaj o prošlogodišnjem poslovanju Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida u Banjaluci, kao i plan poslovanja u ovoj godini.

"Stanje u ovoj ustanovi analiziraćemo najvjerovatnije na sjednici u četvrtak. Riječi će, između ostalog, biti i o zahtjevu distrofičara za smjenom rukovodstva", poručila je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije