Ariju Livneu nagradu Ključ grada Banjaluka

Srna - 17.04.2012 13:23
Ariju Livneu nagradu Ključ grada Banjaluka

BANjALUKA - Banjalučka gradska Skupština odlučila je da, povodom 22. aprila - Dana grada, dodijeli Ariju Livneu nagradu "Ključ grada Banjaluka'' sa Poveljom "Počasni građanin grada Banjaluka", kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja.

Gradski parlament odlučio je danas da novinaru Radija Republike Srpske Slavku Podgorelcu dodijeli "Zlatni grb grada Banjaluka" za izuzetan doprinos u oblasti novinarstva.

Potpredsjednik Skupštine grada Zdravko Josipović rekao je novinarima da je odluka o dodjeli "Ključa grada Banjaluka" i Povelje "Počasni građanin grada Banjaluka" jednoglasno prihvaćena, istakavši da je Livne tu nagradu apsolutno zaslužio.

"On je veliki prijatelj grada Banjaluke i Republike Srpske", rekao je Josipović.

Josipović je istakao da je nagrada "Zlatni grb grada Banjaluka" pripala Podgorelcu koji se dugo godina bavi novinarstvom, vodi i uređuje dugogodišnji dokumentarni Radio-serijal "Medaljoni u vremenu", a napisao je i snimio film o samostanu ''Trapisti''.

"Podgorelac je zaslužio tu nagradu", istakao je Josipović.

On je dodao da je ove godine bilo jako malo prijedloga za nagrade, oko 30, što je malo za grad veličine Banjaluke.

Plaketa grada ove godine biće uručena sljedećim laureatima: primarijusu doktoru Milutinu Đuranoviću za izuzetan doprinos u oblasti zdravstva i humanih djela, Antonu Josipoviću za izuzetan doprinos u oblasti sporta, Nenadu Novakoviću za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture, Igoru Ignjatoviću za izuzetan doprinos u oblasti sporta i za humana djela, Mitru Medoviću za izuzetan doprinos u oblasti humanitarnog rada, Vojinu Milakoviću za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja i Goranu Rogiću za izuzetno humana djela.

Nagrada grada Banjaluka mladima dodjeljuje se u novčanom iznosu, i ove godine će po 1.500 KM biti uručeno Studentskom pozorištu i Sari Spasojević kao poseban vid priznanja u oblasti kulture i umjetnosti.

Ovogodišnjim dobitnicima nagrade će biti uručene na svečanoj akademiji u subotu, 21. aprila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • Za mlade u Modriči 8.500 KM

  28.04.2015 17:32 - Srna

  MODRIČA - Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je danas na sjednici Omladinskog parlamenta Srednjoškolskog centra "Jovan Cvijić" da će opština iz lokalnog budžeta izdvojiti 8.500 KM za realizaciju četiri projekta ovog parlamenta u školskoj 2015/2016. godini.

 • Otvoren obnovljeni Dom zdravlja u Šamacu

  28.04.2015 16:37 - Srna

  ŠAMAC - Direktor za zapadni Balkan u Generalnoj direkciji Evropske komisije za proširenje Žan-Erik Pake otvorio je danas u Šamcu objekat Doma zdravlja, koji je obnovljen u okviru EU programa za oporavak od poplava.

 • U Zvorniku sve funkcioniše normalno

  28.04.2015 16:01 - Srna

  ZVORNIK - Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović izjavio je danas da je stanje u ovoj lokalnoj zajednici, nakon terorističkog napada, normalno, nesmetano funkcionišu sve javne službe i preduzeća, škole i obdanište.

 • U Dječijem parku polomljeni zasadi jasena

  28.04.2015 14:48 - Srna

  FOČA - U dječijem parku u naselju Donje Polje, opština Foča, vandali su polomili grane na tri mlade stabljike jasena.

 • Zvorničani u strahu: Većina roditelja nije poslala djecu u vrtić

  28.04.2015 13:01 - D.T., Foto V.Stojaković

  ZVORNIK – Situacija u Zvorniku nakon sinoćnjeg terorističkog napada je mirna, ali je vidljiva prisutnost većeg broja policijskih službenika.

 • Federalno ministarstvo uložilo oko 330.000 KM u Bijeljinu

  28.04.2015 12:59 - Srna

  BIJELJINA - Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH /FBiH/ investiralo je putem različitih projekata u prošloj godini u Bijeljinu oko 330.000 KM, ne računajući podršku nakon poplava, rekao je danas ministar raseljenih lica i izbjeglica FBiH Edin Ramić.

 • Upitan dalji rad Narodne kuhinje u Doboju

  28.04.2015 08:15 - S. Čakarević

  DOBOJ - Ako se uskoro ne obezbijede izvori finansiranja, Narodna kuhinja u Doboju koja svakodnevno pruža besplatan topli obrok za više od 1.000 korisnika, mogla bi 31. maja prestati s radom.

 • Konkursom popunjavaju prazna radna mjesta

  27.04.2015 16:44 - Srna

  BRČKO - Popunjavanje oko 150 upražnjenih radnih mjesta koje je planirano do kraja godine u organima javne uprave Brčko distrikta moći će da bude izvršeno raspisivanjem konkursa, ali bez nužne promjene Zakona o javnim službenicima, izjavio je danas gradonačelnik Anto Domić.

 • Uskoro ambulanta porodične medicine u Vukosavlju

  27.04.2015 14:04 - Srna

  VUKOSAVLJE - Izgradnjom prve ambulante porodične medicine u opštini Vukosavlje, stanovnici te opštine dobiće zadovoljavajuću primarnu zdravstvenu zaštitu koju trenutno ostvaruju u Modriči u Republici Srpskoj ili Orašju u FBiH, rekao je danas vršilac dužnosti pomoćnika ministra zadravlja Srpske Marko Stanarević.

 • Rekonstruisani glavni kanali u Lijevče polju

  27.04.2015 12:42 - Srna

  BIJELJINA - Rekonstruisane glavne kanale koji štite od poplava naselja i poljoprivedno zemljište u Lijevče polju sutra će obići predstavnici Vlade Republike Srpske, koja je u ove radove uložila oko 1,5 miliona KM iz kredita Evropske investicione banke.

 • U Trebinju otvoren Centar ruskog jezika

  26.04.2015 19:03 - V. Duka

  TREBINJE - Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije otvorio je u Trebinju Centar ruskog jezika i kulture "Vozdroženije".

 • Uređenje zemljišta oko spomen-kapele u Vardištu

  26.04.2015 12:59 - Srna

  VIŠEGRAD - U Vardištu kod Višegrada provedena je akcija uređenja zemljišta oko spomen-kapele podignute kao znak sjećanja na 440 srpskih vojnika poginulih i umrlih od tifusa u Prvom svjetskom ratu.

 • U Šipovo se dolazi zbog prirode, a ne Zmaja!

  26.04.2015 08:31 - Dragan Sladojević, Foto: A. Čavić

  Jedan gradić, a leži na pet bistrih rijeka. Stotine prirodnih ljepota, a mnogo više oduševljenih turista.

  Foto
 • Stanovnicima na poklon 540.000 konzumnih jaja

  25.04.2015 16:09 - Srna

  MILIĆI - Oko 540.000 konzumnih jaja proizvedenih u "Boksitovoj" farmi koka nosilja, u vrijednosti od oko 70.000 KM, narednih dana biće besplatno podijeljeno stanovnicima ove opštine, odlučio je predsjednik kompanije "Boksit" Rajko Dukić.

 • Medvjed opet dolazi blizu kuća

  25.04.2015 10:33 - Z. Čekić

  SANSKI MOST - Medvjed se ponovo pojavljuje blizu kuća u nekoliko sela na području općine Sanski Most, a jednom mještaninu je uništio i nekoliko košnica.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.