Gradovi

Asfaltirane dvije dionice za povratnike u Blaževac

PELAGIĆEVO - U povratničkom mjestu Blaževac, opština Pelagićevo, danas je završeno asfaltiranje dvije dionice seoskog puta u ukupnoj dužini od 670 metara, koje je finansiralo Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

Prisustvujući završetku radova savjetnik resornog ministra Ivo Kamenjašević ocijenio je da su ove dvije dionice izuzetno značajne za hrvatske povratnike i da je to dodatni podsticaj za ostale mještane da se vrate na svoja ognjišta.

"Očekujem da će se interesovanje za povratak poboljšati, jer će ovi ljudi shvatiti da se nakon skoro dvadeset godina od prestanka rata, u njihovom mjestu ponovo nešto dešava", rekao je Kamenjašević.

Mještanin Fabijan Jokić, koji se već vratio u Blaževac, rekao je da je mnogo njegovih komšija koji su "svuda razasuti po svijetu" i da su Vlada Republike Srpske i resorni ministar Davor Čordaš prepoznali njihovu potrebu i odaslali dobar impuls za povratak.

"Vjerujem da je ovo dobar čin koji će uliti nadu i dati snagu drugim mještanima da budu društveno odgovorni i da se angažuju na revitalizaciji našeg mjesta", rekao je Jokić i napomenuo da se do sada u Blaževac vratilo veoma malo njegovih sunarodnika.

Asfaltne dionice u Blaževcu posjetio je i predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda u Narodnoj skupštini Republike Srpske Josip Jerković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije