Gradovi

Autobuska linija na relaciji Stup - Zabrđe - Smiljevići ponovo u funkciji

SARAJEVO - Autobuska linija na relaciji Stup - Zabrđe - Smiljevići od juče je ponovo u funkciji, nakon što je Opština Novi Grad Sarajevo obezbijedila auto-dijelove za popravku GRAS-ovog autobusa.

Ovim potezom Opštine Novi Grad riješen je problem stanovnika Mjesne zajednice 'Naselje heroja Sokolje', koji su više od mjesec dana bili uskraćeni za gradski prevoz.

Iz GRAS-a su naveli da je autobuska linija bila obustavljena zbog nastalog kvara na autobusu i nemogućnosti tog preduzeća da izvrši popravku vozila.

"Kako bi se stanovnicima ovog dijela novogradske opštine omogućio javni gradski prevoz, u rješavanje problema uključila se Opština Novi Grad, koja je za nabavku auto-dijelova iz budžetske rezerve izdvojila 7.000 KM", naveli su u današnjem saopštenju iz Opštine Novi Grad.

U ovu cijenu uračunata je i kupovina novih guma za autobus koji će saobraćati od Stupa do Smiljevića.

"Bez obzira na stanje u kojem se trenutno nalazi GRAS i na činjenicu da će biti potrebno puno napora Vlade Kantona Sarajevo, da se stanje u ovom preduzeću riješi, naši građani svakodnevno i dalje koriste usluge GRAS-a", kazao je načelnik ove opštine Semir Efendić te dodao je Opština bila dužna da na neki način reaguje na zahtjeve građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije