Banja Luka

Banjaluka: Trešnjik osvanuo pun smeća

Banjaluka: Trešnjik osvanuo pun smeća
Banjaluka: Trešnjik osvanuo pun smeća

Velike količine smeća i prevrnute klupe osvanuli su poslije prvomajskog praznika na poznatom izletištu Trešnjik.

Iako je Administrativna služba grada prije praznika radila na košenju trave i uređenju Trešnjika i tom prilikom apelovala da građani čuvaju komunalnu opremu i zelenilo, oni se toga nisu pridržavali.

"Otpad je bio svuda po travi, a sasvim malo u kantama i kontejnerima. Ne razumijem zašto je ljudima teško napraviti dva koraka i baciti otpad u korpu", kazao je jedan od radnika iz preduzeća "Čistoća", kojeg smo danas zatekli dok je čistio izletište.

Klupe ispod nastrešnice bile su prevrnute, a neke od njih nesavjesni izletnici razbacali su po cijelom izletištu.

Prema riječima posjetilaca koji su danas došli na čist vazduh na Trešnjik poslije 1. maja, nažalost, ponavlja se ista slika da iza gostiju ostaju staklene i plastične flaše, čaše, kese, ostaci hrane, pikavci, limenke i ostalo smeće.

"Ovo nikako nije u redu, ali ovi vandali ne mogu se promijeniti, jer je sve to stvar vaspitanja i onoga što nose od kuće", kazao je jedan penzioner, koji je danas došao s unucima na Trešnjik.

Podsjetimo se i prošlogodišnjeg nemilog događaja za prvomajski praznik, kada su vandali gotovo uništili komunalnu opremu, stolove, klupe i jedno drvo smrče na navedenom izletištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije