Gradovi

Besplatan pripremni program za prvačiće

PRIJEDOR - U Osnovnoj školi /OŠ/ "Kozarac" u Kozarcu i u pet objekata Dječijeg vrtića "Radost" u Prijedoru ove godine biće organizovan besplatan pripremni školski program za djecu koja na jesen kreću u prvi razred, rečeno je Srni u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Program "Povećajmo mogućnosti djeci u BiH za rano učenje" provodiće se od 20. januara do 6. juna, a svi zainteresovani roditelji mogu se prijaviti do 17. januara u centralni objekat Dječijeg vrtića "Radost" i u OŠ "Kozarac".

"U Prijedoru neće biti drugog programa pripreme djece u godini pred polazak u školu od marta, kao što će to biti u nekim drugim gradovima koji nisu uključeni u ovaj projekat. Zahtjev Unicefa kao donatora je da ne mogu od roditelja tražiti dodatna sredstva za realizaciju ovog programa o čemu su upoznati svi koji su uključeni u projekat", navode u Ministarstvu.

Prijedorski vrtić godinama unazad organizovao je pripremni program za buduće prvačiće, ali su njegove troškove najvećim dijelom snosili roditelji, plaćajući mjesečno od 20 do 50 KM, što su posebno teško podnosile porodice gdje su oba roditelja nezaposlena.

Program "Povećajmo mogućnosti djeci u BiH za rano učenje" Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske ove godine realizuje uz partnersku podršku Unicefa s ciljem da obuhvati djecu od pet do šest godina koja nikada nisu boravila u predškolskoj ustanovi, s posebnim naglaskom na pripadnike romske populacije i na djecu sa smetnjama u razvoju.

Dječiji vrtić "Radost" i OŠ "Kozarac" dvije su od ukupno 41 ustanove u Republici Srpskoj koje su izabrane za realizaciju ovog programa. Osim što je besplatan, razlika u odnosu na prethodne godine jeste i u tome što će duže trajati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije