Gradovi

Besplatne veterinarske usluge za poplavljene

ŠAMAC - Veterinarska stanica Šamac pružiće besplatne usluge vlasnicima stoke na poplavljenom području, prema programu koji je potpisala sa humanitarnom organizacijom CRS /Katolik rilif servisiz/.

Veterinarska stanica Šamac je, ušavši u program sanacije svojih prostorija, prihvatila obavezu da za uložena sredstva u sanaciju pruži besplatne usluge vlasnicima stoke na poplavljenom području.

Osnov za pružanje besplatnih usluga je registar štete.

Predstavnik Službe za lokalni ekonomski razvoj u opštini Šamac Danislav Nišić kaže da, prema Protokolu o otplatnom planu koji je potpisan sa CRS-om i opštinom Šamac u okviru projekta CESTA, besplatne usluge obuhvataju dolazak veterinara, usluge liječenja i potrebnih intervencija na registrovanoj stoci, ali ne i lijekove ili usluge samog dijagnostičkog pregleda.

Nišić je danas pozvao građane koji su prijavili štetu u registar, a samim tim za njih su izrađene kartice, da se jave u Veterinarsku stanicu kako bi krenuli sa pružanjem besplatnih usluga.

"Evidentirano je više od 500 korisnika za koje su urađene kartice. Podjela je u toku u zgradi Veterinarske stanice Šamac i ostalo je da se podijeli 10 odsto kartica", rekao je Nišić.

On je dodao da će okviru ovih aktivnosti biti provedena akcija cijepljenja pasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije