Gradovi

Besplatni zdravstveni pregledi za boračku populaciju

Besplatni zdravstveni pregledi za boračku populaciju
Besplatni zdravstveni pregledi za boračku populaciju

BIJELJINA - U prostorijama Gradske boračke organizacije u Bijeljini danas su počeli besplatni preventivni pregledi za demobilisane borce, ratne vojne invalide i članove porodica poginulih boraca.

Ova tradicionalna akcija je plod dobre saradnje Boračke organizacije i Doma zdravlja Bijeljina i omogućava da svake godine stotinak pripadnika boračke populacije obavi besplatan zdravstveni pregled.

Osim ljekarskih pregleda i osnovnih laboratorijskih analiza, danas i sutra u prostorijama Boračke organizacije članovima ove populacije je omogućeno izdavanje recepata za lijekove i uputnica za dalje pretrage, ukoliko je to potrebno.

Ljekarski pregled sadrži mjerenje pritiska, provjeru količine šećera u krvi, EKG snimak srca i preventivni pregled ljekara porodične medicine i stomatologa.

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Zlatko Maksimović, koji je prisustvovao početku preventivnih pregleda, rekao je novinarima da je u razgovoru sa rukovodstvom Gradske boračke organizacije dogovoreno da se prilikom zapošljavanja novih radnika prednost daje kandidatima iz ove populacije.

On je pozvao i ostale poslovne subjekte sa područja Bijeljine da krenu tim putem kako bi svi u svojim mogućnostima pomogli ovoj osjetljivoj kategoriji stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije