Gradovi

Bijeljina: Za čišćenje snijega 230.000 KM

Bijeljina: Za čišćenje snijega 230.000 KM
Bijeljina: Za čišćenje snijega 230.000 KM

BIJELJINA - U Bijeljini je održana sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije, na kojoj je usvojen plan aktivnosti za narednu sezonu.

Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, govoreći o čišćenju snijega rekao je kako su angažovana preduzeća koja imaju najveći broj mašina za čišćenje snijega.

"Okvirni budžet biće spreman, a zavisiće od količine padavina. Ono što je sigurno - zimske službe u Semberiji uvijek su bile na visini zadatka i snijeg nas ni ove godine neće iznenaditi", kazao je Mićić, ujedno i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije. Tomica Stojanović, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove  i zaštitu životne sredine, naveo je da će gradske ulice od snijega čistiti "Bijeljina put", seoske, lokalne i nekategorisane puteve firma "Buk promet", dok će javne površine i trotoare po gradu čistiti A.D. "Komunalac".

Za ove poslove iz gradskog budžeta biće izdvojeno oko 230.000 KM. Na sjednici se razgovaralo i o bolesti plavog jezika, a Mladen Jovanović, veterinarski inspektor, je rekao kako je ona do sada registrovana u 18. domaćinstava. "Formirana je komisija za procjenu štete, a trenutna aktivnost je obilježavanje životinja. Nakon obilježavanja radiće se eutanazija oboljelih i neškodljivo zakopavanje", kazao je on.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije