Gradovi

Blokiran račun opštine Han Pijesak

Blokiran račun opštine Han Pijesak
Blokiran račun opštine Han Pijesak

HAN PIJESAK - Račun opštine Han Pijesak blokiran je na iznos od 144.000 KM po presudi Vrhovnog suda Republike Srpske, potvrdio je danas načelnik ove opštine Ljubivoje Šupić.

On je pojasnio da je riječ o presudi koju je Vrhovni sud donio po žalbi bijeljinske firme "Instel" na odluku nižeg suda, kao i da je polovina ovog iznosa osnovni dug, a polovina kamata.

Šupić je rekao novinarima da je opština Han Pijesak tužila "Instel" i dobila spor pred Osnovnim sudom, nakon čega se ova firma žalila Vrhovnom sudu, koji je krajem 2014. presudio u njenu korist, što je rezultiralo blokadom opštinskog računa.

On je naveo da su u toku pregovori sa firmom "Instel" o plaćanju duga na rate, te dodao da je u momentu blokade sa računa opštine Han Pijesak skinuto 80.000 KM.

Podsjetivši da preduzeće "Šume Republike Srpske" duguje opštini Han Pijesak za prošlu godinu 320.000 KM, Šupić je naveo da bi uplata dijela ovoga duga pomogla u deblokadi računa i prevazilaženju teške situacije.

On je najavio da će Skupština opštine Han Pijesak na sjednici 13. februara razmatrati odluku o kreditnom zaduženju kod banaka u iznosu od 300.000 KM, čime bi se pokrile nasleđene obaveze iz 2006.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije