Gradovi

Bolnica pomaže socijalno ugroženim

Bolnica pomaže socijalno ugroženim
Bolnica pomaže socijalno ugroženim

TREBINJE - Bolnica Trebinje uključena je posljednjih godina u sve više humanih akcija u kojima je prikupljeno više hiljada maraka za socijalno-ugroženo stanovništvo sa područja grada, kao i za poplavljeno stanovništvo u Republici Srpskoj, rekla je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Zdravka Vreća.

Bolnica u Trebinju je među rijetkim ustanovama koja je prije četiri godine formirala Fond solidarnosti u koji skoro svi zaposleni odvajaju određeni mjesečni novčani iznos da bi se pomoglo onima kojima je pomoć najneophodnija.

"Od osnivanja Fonda komisija je posjetila 63 porodice, a prikupljeno je 12.000 KM od kojih je, obično, kupovana hrana i higijenski paketi, a u nekim slučajevima novac je davan za kupovinu lijekova", istakla je Vreća i napomenula da su to uglavnom porodice koje je već verifikovao Centar za socijalni rad ili Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska.

Direktor Bolnice je napomenula da su skoro svi radnici tokom prošlog mjeseca, prije zaključka Vlade Republike Srpske da se odvaja jedan i po odsto od primanja za poplavljeno stanovništvo, već bili odvojili tri odsto od neto plate i tako sakupili više od 8.000 KM koje su uplaćene na račun Vlade za ugrožena područja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije