Gradovi

Borenović pozvao građane Bratunca da izađu na referendum

Borenović pozvao građane Bratunca da izađu na referendum
Borenović pozvao građane Bratunca da izađu na referendum

BRATUNAC - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović pozvao je građane Bratunca da 25. septembra izađu na referendum o Danu Republike.

On je naglasio da je za PDP osnovni cilj da se sačuvaju principi Dejtonskog sporazuma koji garantuje ravnopravnost Republike Srpske i srpskog naroda sa svim pravima i ovlaštenjima koja je taj sporazum definisao.

Borenović je na tribini PDP-a u Bratuncu ukazao na tešku ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj i kritikovao ekonomsku politiku koju, kako je rekao, vodi SNSD i njegova Vlada.

"Došao sam ovdje da razgovaramo, da čujem kakvo je vaše mišljenje o ekonomskoj situaciji u kojoj se nalaze građani u Republici Srpskoj i problemima koje imate, te da vas upoznam o ekonomskim mjerama koje nudi PDP za prevazilaženje krize", rekao je Borenović.

On je istakao da je PDP podnio 150 dokumentovanih prijava za korupciju i nezakonito trošenje sredstava čime su od 2008. godine građani i privreda, kako tvrdi, oštećeni za više od tri milijarde KM.

"Podnijeli smo više krivičnih prijava protiv počinilaca, ali pravosudni organi još nisu reagovali, niti su podigli ijednu optužnicu", naveo je Borenović.

Borenović je istakao da je Savez za promjene načinio značajan politički iskorak time što je u 95 odsto opština i gradova predložio zajedničke kandidate za načelnike i gradonačelnike.

Prisutne je pozdravio načelnik opštine Bratunac i kandidat Saveza za promjene za ovu funkciju na predstojećim izborima Nedeljko Mlađenović iz SDS-a.

On je istakao dobru dosadašnju saradnju SDS-a i PDP-a u ovom mjestu, dodajući da tu saradnju treba nastaviti.

Mlađenović je zahvalio PDP-u na podršci njegovoj kandidaturi i najavio novu izbornu pobjedu u Bratuncu, ocjenjujući da će pobjeda na lokalnim izborima biti preduslov za pobjedu na opštim izborima za dvije godine.

Na tribini su se predstavili odbornički kandidati PDP-a za Skupštinu opštine Bratunac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije