Gradovi

Borjan: Glavni cilj - povrata i zapošljavanje mladih u Trebinju

Borjan: Glavni cilj - povrata i zapošljavanje mladih u Trebinju
Foto: Srna | Borjan: Glavni cilj - povrata i zapošljavanje mladih u Trebinju

TREBINJE - Kandidat za gradonačelnika Trebinja ispred koalicije "Trebinje zaslužuje bolje" Saša Borjan rekao je da je njegov glavni programski cilj povratak mladih i njihovo zapošljavanje.

Borjan je, na centralnoj tribini koalicije koja je održana u Domu mladih, istakao da je za razvoj Trebinja neophodno da poboljšati stanje u pronatalitetnoj politici, zbog čega će kao gradonačelnik težiti da bude zaposlena svaka majka koja nema posao.

"Svakoj novorođenoj bebi biće obezbijeđena naknada od 500 KM, a djeca roditelja sa četvoro i više djece imaće razne pogodnosti", poručio je Borjan.

On je istakao da će vratiti dostojanstvo zdravstvenim radnicima tako što će u budžetu grada biti obezbijeđen namjenski grant za povećanje plata u Domu zdravlja i Bolnici, dok će kod boračkih kategorija prioritet biti zapošljavanje boraca prve i druge kategorije prema broju mjeseci koje su proveli na ratištu i odličjima koja su dobili. 

"Rad Gradske uprave će biti transparentan. Sve javne nabavke će biti uredno prijavljene, s obzirom na to da je Trebinje u protekle dvije i po godine bilo rekorder po sklopljenim direktnim sporazumima i netransparentnim javnim nabavkama", naveo je Borjan.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenić istakao je da je kampanja u Trebinju bila kratka, svega 15 dana, ali da su data konkretna programska rješenja.

Borenović je rekao da je Borjan tokom dvije sedmice obišao sve trebinjske mjesne zajednice i pokazao da na političkoj sceni može da bude sveobuhvatan program, kojim želi da obuhvati sve građane.

"Tim programom želi da bude na usluzi svim građanima Trebinja i da rješava probleme koji su evidentni. Čestitam za hrabru kampanji i što je pokazao da je ovakav čovjek potreban Trebinju", naglasio je Borenović, koji očekuje veliku pobjedu Saše Borjana na nedjeljnim prijevremenim izborima.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Trebinja biće održani u nedjelju 17. februara, jer je Luka Petrović 16. novembra imenovan za generalnog direktora "Elektroprivrede Republike Srpske".

Trebinjci će moći da glasaju između dva kandidata - Mirka Ćurića, koji je prijedlog SNSD-a i koga je podržalo još devet političkih partija /SP, DNS, Ujedinjena Srpska, PUPRS, SRS "Dr Vojislav Šešelj", Pokret za Trebinje, DEMOS, NDP i Prva SDS/, i Saše Borjana, kandidata koalicije "Trebinje zaslužuje bolje" koju čine PDP i SDS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije