Gradovi

Bosna ne bi trebalo da ugrozi domaćinstva u Šamcu

Bosna ne bi trebalo da ugrozi domaćinstva u Šamcu
Bosna ne bi trebalo da ugrozi domaćinstva u Šamcu

ŠAMAC - Načelnik opštine Šamac Savo Minić saopštio je da rijeka Bosna, prema procjenama Štaba Civilne zaštite, ne bi trebalo da ugrozi domaćinstva i odbrambene nasipe na području ove opštine, ali da je rijeka Sava u stalnom porastu.

Minić je saopštio da je u stalnom kontaktu sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica posredstvom Civilne zaštite, te da je ohrabrujuća informacija da nivo rijeke Bosne opada.

"Na području opštine Modriča rijeka Bosna je u stagnaciji. Međutim, činjenice koje nas maksimalno stavljaju u pripravnost jesu da rijeka Sava permanentno raste, ali uz izuzetan protok rijeke Bosne", istakao je Minić.

On je naveo da se rijeka Bosna izlila iz korita u nekim depresivnim dijelovima, za sada najviše u Mjesnoj zajednici Pisari, dijelu "Bajićke", "Carevine" i "Pijescima".

"Prema informacijama Civilne zaštite Republike Srpske do večernjih sati trebalo bi da prođe najveći talas koji je sada na vrhuncu i prema procjenama Štaba Civilne zaštite voda ne bi trebalo da ugrozi porodična domaćinstva i odbrambene nasipe na području naše opštine", naglasio je Minić.

On je dodao da je stanje u mjesnim zajednicama uz rijeku Bosnu na osnovu izvještaja Civilne zaštite i obavljenih razgovora sa predsjednicima Savjeta mjesnih zajednica u 13.00 časova takvo da nema značajnih razloga za uzbunjivanje ili vanrednu situaciju.     

"U slučaju bilo kakve promjene Štab će blagovremeno obavijestiti građane opštine Šamac koje bez obzira na sve ohrabrujuće informacije o stanju vodotoka rijeke Bosne i prestanku padavina pozivamo na maksimalnu opreznost i praćenje sredstava javnih informisanja", naveo je Minić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije