Gradovi

Bratunac: "Utamničeni" odbornici SNSD-a u prostorijama stranke

Bratunac: "Utamničeni" odbornici SNSD-a u prostorijama stranke
Bratunac: "Utamničeni" odbornici SNSD-a u prostorijama stranke

BRATUNAC - U prostorijama Opštinskog odbora SNSD-a u Bratuncu u petak se odigrala prava talačka kriza!

Četvoro odbornika ove stranke u Skupštini opštine Bratunac Branislav Trišić, Savo Vulić, Biljana Jovičić i Branislav Gavrić više od dva sata bili su zaključani u prostorijama bratunačkog SNSD-a. Oni tvrde da ih je "utamničila" šefica opštinskog odbora i bivša poslanica ove stranke u Narodnoj skupštini RS Slavica Jovanović.

S druge strane, Jovanovićeva ne negira da je pomenute odbornike ostavila zaključane, ali ističe da je to uradila zato što ni poslije brojnih molbi nisu željeli da napuste prostorije i nakon što je jedno od njih pred policijom reklo da ima ključeve stranačkih prostorija.

Da bi stvari bile jasnije, važno je napomenuti da sukob između Jovanovićeve i odbornika SNSD-a traje već mjesecima. Na inicijativu Jovanovićeve iz opštinskog odbora prvo je isključen Savo Vulić, a prije dva mjeseca istu sudbinu doživjelo je i troje preostalih odbornika. Uprkos tome, njih četvoro i dalje djeluju kao odbornici SNSD-a, a s nesvakidašnjom situacijom u bratunačkom SNSD-u upoznat je i generalni sekretar ove stranke, Luka Petrović, koji je u petak trebalo da prisustvuje sjednici Opštinskog odbora bratunačkog SNSD-a.

On nije želio da govori o "talačkoj krizi", jer nije upoznat s detaljima, ali potvrdio je da situaciju u opštinskom odboru nije ružičasta, kao i da je Slavica Jovanović trenutno legalni predsjednik odbora.

"Nažalost, već duži period narušeni su međuljudski odnosi unutar tog odbora zbog čega je bilo nekoliko izmjena u rukovodstvu. U svakom slučaju, u najskorije vrijeme će jednostavno morati da bude riješena ta situacija", kaže Petrović.

Slavica Jovanović kaže da je riječ o grupi ljudi koji su isključeni iz SNSD-a i koji su nepozvani došli na sastanak opštinskog odbora sa ciljem da naprave incident.

"Kada sam došla i vidjela ih, uljudno sam ih zamolila da napuste prostorije. Odlučili smo da odgodimo sastanak i ponovo sam ih zamolila da napuste prostorije i da svi idemo kući. Međutim, oni su i to odbili i tada sam otišla i prijavila policiji da su nam uzurpirane prostorije. Došla je policija, koja ih je takođe molila da se raziđemo, ali i to je bilo uzalud. Tada je Branislav Trišić rekao da on ima ključeve, nakon čega sam zaključala stranačke prostorije i otišla kući", objašnjava Jovanovićeva.

Ona dodaje da se na kraju ispostavilo da Trišić nije imao ključeve, ali čim su poručili da žele da idu, kaže ona, došao je sekretar stranke, otključao prostorije i omogućio im da odu.

Jovičićeva: Policija mora reagovati!

Odbornica SNSD-a u SO Bratunac Biljana Jovičić, koja je bila žrtva "talačke krize", kaže da su ona i troje njenih kolega poslije izlaska na slobodu prijavili policiji da su dva sata bili zaključani protiv svoje volje, kao i da je za to odgovorna Slavica Jovanović.

"Ona je grubo prekršila naše pravo na slobodno kretanje, zbog čega očekujemo od policije da stvar dovede do kraja i da je zbog toga procesuira", kaže Jovičićeva.

(NN/ATV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije