Gradovi

Bratunac u borbi protiv žohara

Bratunac u borbi protiv žohara
Bratunac u borbi protiv žohara

BRATUNAC - Radnici vlaseničkog preduzeća "Sanitarac" počeli su danas dezinsekciju i dezinfekciju stambenih i poslovnih objekata u centru Bratunca, gdje se u posljednja dva mjeseca pojavio veliki broj žohara.

Sistematsko uništavanje ovih štetočina organizovala je opština na zahtjev stanara i privatnih preduzetnika, koji se plaše izazivanja pojave zaraznih bolesti.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove u bratunačkoj opštini Mladen Tolj izjavio je danas novinarima da je utvrđeno prisustvo velikog broja žohara u stambenim objektima u Novom naselju, oko Osnovne škole "Branko Radičević" i Dječijeg obdaništa "Radost", te privatnih radnji koje se nalaze na ugroženom lokalitetu.

"Opština je juče organizovala prikupljanje i odvoz ogromnih količina kartonskih kutija i drugog smeća, koje je bilo deponovano u prostorijama bivše građevinske škole, u kojoj živi nekoliko samaca. Na tom mjestu se, najvjerovatnije, nalazi najveće leglo žohara", rekao je Tolj.

On ističe da će sistematsko uništavanje ovih štetočina biti ponovljeno za nekoliko dana, kako bi se spriječilo razmnožavanje i širenje žohara.

Tolj je rekao da je iz napuštenog školskog objekta odvezeno dvadesetak kamiona smeća na gradsku deponiju, a poslije dezinsekcije organizovano je čišćenje unutrašnjeg dijela objekta.

Stanari zgrada i roditelji djece i učenika strahuju da bi namnoženi žohari mogli ugroziti zdravlje ljudi, jer su prenosioci uzročnika brojnih zaraznih bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije