Gradovi

Brčaci pozvani da apliciraju za finansiranje projekata

Brčaci pozvani da apliciraju za finansiranje projekata
Brčaci pozvani da apliciraju za finansiranje projekata

BRČKO - Udruženja građana u distriktu Brčko od danas pa u narednih 30 dana mogu da podnesu prijedloge projekata za finansiranje i sufinansiranje iz budžeta distrikta, rekao je šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove u brčanskoj vladi Niko Stoparić.

Za ove namjene obezbijeđeno je 100.000 KM, odnosno po 50.000 maraka za omladinske organizacije i ostale nevladine organizacije.

Stoparić je podsjetio da udruženja građana za ova sredstva mogu konkurisati projektima koji se odnose na prevenciju maloljetničke delinkvencije, narkomanije i drugih toksikomanija, te na javnu kampanju o provođenju Strategije za borbu protiv korupcije distrikta Brčko.

"Ostale teme mogu se ticati problema mladih, širenja kulture dijaloga i nenasilja, promocije, zaštite i afirmacije ljudskih prava, prava djeteta, žena, manjina. Prihvatljivi su i projekti o unapređenju kvaliteta življenja, te o zaštiti i očuvanju zdravlja i životne sredine", precizirao je Stoparić.

On je podsjetio da će komisija, zadužena za izbor najboljih projekata, razmatrati samo one koje budu dostavljeni uz poseban obrazac za podnošenje prijedloga projekta. Takvi formulari mogu se preuzeti u sjedištu Pododjeljenja za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana u Omladinskom centru u Brčkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije