Gradovi

Burna sjednica u Doboju: Organizacija porodica poginulih boraca izbačena iz budžeta

Burna sjednica u Doboju: Organizacija porodica poginulih boraca izbačena iz budžeta
Foto: N.N. | Burna sjednica u Doboju: Organizacija porodica poginulih boraca izbačena iz budžeta

DOBOJ - Izbacivanje Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila iz gradskog budžeta, te sprečavanje njenog predsjednika da se obrati odbornicima "zapalilo" je Skupštinu grada Doboj jer su odbornici savladani emocijama diskusiju doveli do usijanja.

Vedran Gligorić, odbornik SP-a, nije mogao da se pomiri sa odlukom skupštinske većine na čelu sa odbornicima SDS-a, pa je bezuspješno pokušavao da ih nagna da ne glasaju za Prijedlog budžeta.

U njemu više nema mjesta za Organizaciju porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, ali novca ima za građevinske preduzimače kojima lokalna vlast želi pomoći tako što će kupiti njihove poslovne prostore.

"Potpuno su izopštene porodice poginulih boraca i prema njima traje progon već dugo u Doboju, što nije slučaj u drugim gradovima gdje je na vlasti takođe SDS", rekao je Gligorić.

Višečasovnu diskusiju pojedini odbornici su pokušali da smire.

"Vašom diskusijom vi stavljate nama mete na ramena, pa mi sada treba da mislimo hoće li nam se nešto desiti kada izađemo odavde", poručio je kolegama Sevlid Hurtić, odbornik SDA.

Dragomir Jović, predsjednik Organizacije, napustio je sjednicu Skupštine razočaran time što nije uspio da odbornike pita zašto je Organizacija na čijem je čelu protjerana iz budžeta.

Nakon 18 godina ne može više računati na sredstva iz gradske kase, a razlog za to je, sumnja Jović, što nije dozvolio da "partije unesu svoju tehnologiju u rad Organizacije" i nije želio da radi protivzakonito.

Progon je počeo, tvrdi Jović "dolaskom Obrena Petrovića na vlast".

Nebojša Marić (SDS), zamjenik gradonačelnika, kazao je da postoje drugi načini finansiranja rada Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, preko Gradske boračke organizacije.

"Ima 100.000 maraka u Gradskoj boračkoj organizaciji, i ta organizacija daje sredstva po svojim kriterijima i porodicama poginulih i ratnim vojnim invalidima, učesnicima rata", izjavio je Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije