Gradovi

Cijevi zaleđene, više od 50 domaćinstava bez vode

Cijevi zaleđene, više od 50 domaćinstava bez vode
Cijevi zaleđene, više od 50 domaćinstava bez vode
Srna

TREBINJE - Više od 50 domaćinstava u Trebinju ostalo je bez vode posljedih nekoliko dana usljed smrzavanja vodomjera i cjevovoda, rekao je Srni rukovodilac održavanja vodovoda u preduzeću "Vodovod" Trebinje Jefto Kašiković.

Kašiković je rekao da se samo od jutros javilo tridesetak potrošača koji su ostali bez vode, napominjući da su u nadležnosti "Vodovoda" samo mjerna mjesta, ali ne i kvarovi prema kući i pucanje cijevi.

On je istakao da je za Trebinje temperatura od 13 stepeni ispod nule neuobičajena zbog čega je i došlo do smrzavanja, ali i zbog nedovoljne zaštite mjernih mjesta i što se postavljaju relativno plitko.

Prema njegovim riječima, manje je kvarova na cjevovodima jer su ukopani 40 centimetara i dublje, dok ih je najviše na mjernim mjestima i od mjernih mjesta do kuće.

"Ima slučajeva gdje je zamrzla cijela instalacija, od vodomjera do kuće, sve cijeve se pretvorile u led", naveo je Kašiković i dodao da se očekuje da će veći kvarovi biti otkriveni kada dođe do odmrzavanja.

On je istakao da je i tokom prethodnih godina bilo kvarova, ali u pojedinim naseljima, dok ih sada ima u cijelom gradu, prigradskim naseljima, u kućama i stambenim objektima.

Iz "Vodovoda" preporučuju potrošačima da ne koriste otvoreni plamen za zagrijavanje vodomjera.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 0

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije