Gradovi

Čola uveo Sarajevo u Novu Godinu

Čola uveo Sarajevo u Novu Godinu
Foto: N.N. | Čola uveo Sarajevo u Novu Godinu
N.N.

SARAJEVO - Desetine hiljada Sarajlija, posjetioca iz drugih bh. gradova i turista uživale su u novogodišnjem koncertu Zdravka Čolića Čole u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Kako prenosi portal klix.ba Čola je tri sata zabavljao publiku svojim hitovima iz 70-ih i 80-ih godina kao što su "Produži dalje", "Mjerkam te mjerkam", "Moja Esma", "Ti živiš u oblacima mala", "Pisat ću joj pisma duga", "Kroz podlugove"... Iako su mnogi najviše uživali u starim Čolinim hitovima, on je za posjetioce otpjevao i nekoliko njegovih novih pjesama kao što su "Šljive su rodile" i "Mala".

Uprkos niskoj temperaturi i magli, domaćini i gosti Sarajeva zabavljali su se na Marijin Dvoru, na platou ispred Sarajevo City Centra. Čola je otpjevao ponešto za svakoga, kako za najmlađe, tako i za one starije posjetioce.

Novogodišnji koncert počeo je oko 23:00 sata, a Čoli se na minut prije nego je otkucala ponoć na bini pridružio gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka. Njih dvojica su zajedno s publikom odbrojali posljednjih deset sekundi 2017. godine kad je počeo i veliki vatromet. Čola je potom nastavio zabavljati publiku u prvim satima 2018. godine, a krenuo je s pjesmom "Čini mi se grmi". Publika je uglas pjevala s njim.

Uz želje da svi budu zdravi i sretni u 2018., Čola je koncert završio spektakularnom izvedbom pjesme "Čaje šukarije". Međutim, nekoliko minuta poslije vratio se na binu i publiku počastio i pjesama "Zvao sam je Emili", "Kao moja mati", "Što ti dadoh" te "Ti si mi u krvi".

Veliki broj policajaca osiguravao je građane i goste Sarajeva. Na sreću, tokom noći i proslave Nove godine nisu zabilježeni nikakvi incidenti. Sarajevo sanas nastavlja slaviti Novu 2018. godinu uz koncert Crvene jabuke. (klix.ba)

Video

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Kresoja

ćudi me da je ovo dozvolio sultan od sarajva da im krišći Srbin na tramvajskim šinama, a Edina Dervišhalidoviča je6u za sitnu lovu po neretvanskom kantonu, ovda oču ovda neču; grofe, næbem ti se kuçne liste i to sve straga, majmune od Biača ¿¡¿ ;þ (y)ovo ti je sestra sepetara

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije