Gradovi

Ćosić: Opština Istočno Sarajevo iz godine u godinu bilježi napredak

Ćosić: Opština Istočno Sarajevo iz godine u godinu bilježi napredak
Ćosić: Opština Istočno Sarajevo iz godine u godinu bilježi napredak

ISTOČNO SARAJEVO - Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić rekao je Srni da ta lokalna zajednica iz godine u godinu bilježi napredak u svim oblastima života i da će tako biti i u narednom periodu.

Ćosić je nagalasio da je 25. maj, Spasovdan, datum kada se obilježava Dan i krsna slava opštine prilika da se kaže ono što je urađeno između dvije slave kao i da se predoče planovi za naredni period. 

"Nastavićemo projekte koje smo započeli u ovoj godini. Prioritet je infrastrukturni razvoj zasnovan na građevinskim i infrastrukturnim radovima", naveo je on. 

Prema Ćosićevim riječima, u ovoj godini trebalo bi da budu završeni radovi koji su postavljeni kao strateški ciljevi za razvoj lokalne zajednice - završetak dogradnje Doma zdravlja i početak radova na gradskom trgu, sportskoj dvorani i poslovnoj zoni. 

Ćosić je naglasio da će u opštini Istočno Novo Sarajevo od ponedjeljka, 22. maja do subote, 27. maja povodom Dana i krsne slave opštine, biti upriličene brojne svečanosti. Centralna svečanost biće u četvrtak, 25. maja, na Spasovdan. 

On je istakao da će u ponedjeljak, 22. maja, na svečanoj akadmiji prezentovati ono što je urađeno između dvije slave, a na svečanoj akademiji biće dodijeljena nagrade i priznanja za zaslužne pojedince i organizacije. 

"Kao načelnik opštine, za povelju sam predložio Milorada Katića, prvog predsjednika opštine nekadašnjeg Srpskog Novog Sarajeva i privatnika Dragana Ostojića koji zapošljava najveći broj ljudi, a poznat je po svom humanitarnom radu, kao i radu u oblasti kulture", naglasio je Ćosić i dodao da se nada da će Skupština opštine prihvatiti njegov prijedlog. 

On ističe da je slava opštine prilika da se sretne sa svim ljudima sa kojima opština ima dobru saradnju, zahvali im i predoči planove za naredni period. 

Ćosić kaže da će naredne sedmice razgovarati sa ljudima iz oblasti kulture, sporta i nevladinog sektora, a održaće i sastanak Savjeta za privredu koji okuplja oko dvadesetak uglednih privrednika.

On dodaje da će primiti i najbolje osnovce i srednjoškolce, a sastaće se i sa predstavnicima Boračke organizacije, porodicama poginulih boraca, sa majkama sa četvoro i više djece, jer ne želi da ove kategorije stanovništva budu zaboravljene. 

Povodom krsne slave i Dana opštine, u srijedu, 24. maja, u 18.00 časova počeće večernje bogosluženje u hramu Svetog velikomučenika Georgija na Vracama, a na Spasovdan, 25. maja nakon Svete liturgije, planirano je obilježavanje godišnjice Prve sarajevske mehanizovane brigade i polaganje vijenaca na Vojničko groblje i centralni krst na Vracama. 

Slavski obred i ručak planiran je u 12.00 časova u restoraniu "Aurora". U večernjim časovima glavnim ulicama proćiće slavska litija koja će krenuti ispred zgrade opštine, a biće položeni i vijenci na spomenik "Slava srpskim borcima". 

Slavske svečanosti trajaće do 27. maja, a završavaju se filmskim programom "Zlatni vitez u prvom kadru", koji će biti prikazan u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, sa početkom u 20.00 časova. /kraj/ljč/kup

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije