Gradovi

Cvijanović: Podržaćemo organizovanje EJOF-a u Istočnom Sarajevu

Cvijanović: Podržaćemo organizovanje EJOF-a u Istočnom Sarajevu
Foto: Srna | Cvijanović: Podržaćemo organizovanje EJOF-a u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras u Istočnom Sarajevu da je Vlade Srpske opredijeljena da podrži organizovanje Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF/ 2019. godine i potvrdila da će za infrastrukturni dio projekta izdvojiti 2,5 miliona KM.

"Naša opredijeljenost da podržimo ovaj projekat postoji već godinama. Otklonili smo dileme u vezi sa organizovanjem i funkcionisanjem, kao i šta je potrebno uraditi na ovom planu. Vlada Republike Srpske uradiće infrastrukturni dio projekta i izdvojiće 2,5 miliona KM", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je naglasila da je sigurna da će biti dodatnih infrastrukturnih intervencija kako bi se Istočno Sarajevo pripremilo adekvatno, ne samo za ovo takmičenje, nego i za boravak i sve drugo što prati ovako značajne manifestacije.

"Radićemo zajedno ovdje i sa gradskim vlastima i sa svim našim načelnicima na ovim prostorima. Zadovoljstvo je što idemo u dobrom pravcu i što će to biti kapaciteti koji će ostati na korištenje Republici Srpskoj", poručila je premijer Srpske.

Prema njenim riječima, prioritet Vlade Republike Srpske jeste da ulaže u područje Istočnog Sarajeva, ali da ono što uloži treba da ostane i da ima upotrebnu vrijednost za Republiku Srpsku.

"To nije nešto što će trajati dan ili dva, nego je riječ o trajnoj infrastrukturi", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je najavila da će Vlada Srpske na ovom području podržati još nekoliko projekata koji se odnose na energetsku efikasnost, što podrazumijeva udruživanje i međunarodnih sredstava potrebnih za lokalne zajednice.

"Biće još mnogo akcija na području Istočnog Sarajeva", najavila je premijer Srpske.

Ona je zahvalila gradonačelniku Istočnog Sarajeva Nenadu Vukoviću koji je inicirao ovaj sastanak i dodala da sada na Vladi Republike Srpske ostaje da verifikuje određena pitanja.

Cvijanovićeva je večeras u Istočnom Sarajevu razgovarala sa predstavnicima lokalnih zajednica sa područja ovog grada i Olimpijskog centra "Jahorina" o predstojećim aktivnostima povodom organizovanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF/ 2019. godine.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović i ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije