Gradovi

DNS Ljubinje: Iz stranke isključiti načelnika i njegovog zamjenika

DNS Ljubinje: Iz stranke isključiti načelnika i njegovog zamjenika
Foto: N.N. | DNS Ljubinje: Iz stranke isključiti načelnika i njegovog zamjenika
Srna

LJUBINJE - Opštinski odbor DNS-a Ljubinje predložio je Predsjedništvu ove stranke da iz članstva isključi načelnika opštine Ljubinje Darka Krunića i njegovog zamjenika Marka Gordića, navodeći kao razlog to što njih dvojica "već duže ne poštuju stranačku disciplinu i djeluju autodestruktivno, što je rezultiralo sklapanjem skupštinske većine sa SDS-om".

Predsjednik ljubinjskog odbora DNS-a Risto Mićić rekao je da su Krunić i Gordić iznevjerili volju onih koji su ih izabrali i da se na ovaj način Ljubinje ponovo vraća na slijepi kolosijek.

Krunić je na nedavnom zasjedanju ljubinjskog lokalnog parlamenta ostao bez podrške stranačkih i koalicionih odbornika (DNS-SNSD) i pokazalo se da novu većinu čini pet odbornika SDS-a i po jedan odbornik PDP-a, Socijalističke partije SP i "Snage Hercegovine".

Sa novom skupštinskom većinom glasala je tada i predsjednik Skupštine opštine Ljubinje Persa Klimenta koja je najavila da napušta SNSD zbog neslaganja sa odbornicima ove stranke i da će ubuduće djelovati kao nezavisni odbornik.

Krunić je za načelnika opštine Ljubinje izabran na lokalnim izborima u oktobru 2016. godine kao kandidat koalicije DNS-SNSD-SP.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije