Gradovi

DNS bez odborničkog kluba u Šipovu

DNS bez odborničkog kluba u Šipovu
Foto: N.N. | DNS bez odborničkog kluba u Šipovu

ŠIPOVO - Opštinski odbor DNS-a u Šipovu napustilo je šest članova. Sa strankom se pozdravio i Zlatko Keleč, odbornik u lokalnom parlamentu pa je, sa samo dvojicom u Skupštini opštine, DNS ostao i bez kluba odbornika.

Keleč kaže da je glavni razlog neslaganje sa vođenjem stranke u Šipovu.

“Mi smo željeli da ostanemo u DNS-u i da ne idemo nikuda i na neki način unesmo neku novinu u način funkcionisanja. Nismo u tome dobili podršku. Mi ćemo nastaviti dalje kao građanska inicijativa ili neki lokalni pokret, još nismo donijeli konačnu odluku”, rekao je Zlatko Keleč, odbornik u Skupštini opštine Šipovo.

Članske karte DNS-a odrekao se i Đuro Grozdić. Kaže da je od ljetos, sa kolegama, pokušavao da ukaže na probleme u radu stranke na lokalu. Izgleda da su pričali uzalud, a najviše zamjerki imali su na rad predsjednika Opštinskog odbora.

“Zato što naš predsjednik, uvaženi i dragi, komšija nije poštovao statut, nije poštovao mišljenje drugoga nego samo sebe. Imao je uza se jednu ili dvije osobe koje je favorizovao.To se nama nije dopalo. Ako smo svi članovi odbora onda se treba nešto pitati i nas, ne samo njega”, navodi Đuro Grozdić, bivši član OO DNS Šipovo.

Prozvani Dragoljub Vujković odgovara da su vrata stranke otvorena onima koji dolaze, ali i onima koji odlaze. Tvrdi da se grupa koja je napustila stranku vodila se ličnim interesima.

“U RS u skupštini ima papaka, pa vjerovatno i svaka opština mora da ima tako neki ostatak papaka, tako ni Šipovo nije izostalo iza dešavanja u Republici”, kaže Dragoljub Vujković, predsjednik Opštinskog odbora DNS Šipovo.

Na pitanje da li je stranka na šteti zbog njihovog odlaska Vujković odgovara: “Moram biti iskren, svaka šteta je velika, bez obzira koliko je ona velika.”

Ovim nije ugrožena skupštinska većina u Šipovu koja je okupljena oko SNSD-a, jer je DNS u toj lokalnoj zajednici opozicija. Lider stranke, Marko Pavić koji u posljednje vrijeme počesto ostaje bez članstva po lokalnim zajednicama, u telefonskom razgovoru je kratko poručio da mu je ovo osipanje “sitno” da bi se njime bavio.

(atv)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije