Gradovi

Da li je Kusturica dobio kino-salu na koncesiju?

Da li je Kusturica dobio kino-salu na koncesiju?
Da li je Kusturica dobio kino-salu na koncesiju?

TREBINJE - Film slavnog srpskog režisera Emira Kusturice "Na mliječnom putu", koji je najviše sniman na više lokaliteta u Trebinju, biće premijerno prikazan u ovom gradu 1. marta, potvrđeno je u Kulturnom centru Trebinje.

Iako je potvrđeno i to da će premijera biti izvedena u novoobnovljenoj bioskopskoj sali u zdanju Doma kulture, koji je u cijelosti renovirala turska agencija TIKA, uloživši u projekat dva miliona evra, oni nisu željeli govoriti o eventualnoj koncesiji koju je navodno Kusturica dobio na ovu salu.

Kusturica je agencijama najavio i gradnju još dvije multifunkcionalne bioskopske sale u Trebinju, ali su u Kulturnom centru Trebinje odlučni da uopšte o rekonstrukciji i korištenju objekta ne žele govoriti sve do zvaničnog tehničkog preuzimanja naredne sedmice.

U Kulturnom centru je ranije potvrđeno da su u potpunosti završeni radovi na rekonstrukciji i najmodernijem opremanju bioskopske sale sa 270 sjedišta, ali i tri likovne galerije, ljetne pozornice na krovu zgrade, TV studija, a renovirana je i pozorišna sala u kojoj se nedavno odvijao Teološki simpozijum, prvi kulturni događaj u cjelokupnom zdanju.

Rekonstrukcija je urađena i na fasadi cjelokupnog objekta toplotnom izolacijom, zamjena svih otvora na zgradi, elektro i vodovodnih instalacija, sanacije toaleta i pratećih prostorija, ugradnja toplotnih pumpi i sistema instalacija za grijanje i hlađenje objekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije