Gradovi

Dejan Starčević novi zamjenik gradonačelnika

Dejan Starčević novi zamjenik gradonačelnika
Foto: N.N. | Dejan Starčević novi zamjenik gradonačelnika

DOBOJ - Samo tri glasa socijalista nedostajala su da Dejan Starčević (SDS) bude danas jednoglasno izabran za zamjenika gradonačelnika Doboja jer su svi ostali odbornici podržali izbor Starčevića na ovu funkciju na kojoj će naslijediti Nebojšu Marića, budućeg poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS.

Iako je glasanje na današnjoj sjednici Skupštine grada Doboj bilo tajno, moglo se naslutiti da odbornici SP-a neće zaokružiti Starčevićevo ime.

"S obzirom na to da je bilo tajno glasanje, ne želim da vam odajem tu tajnu ko je za koga glasao", kazao je kroz smijeh Vedran Gligorić, odbornik SP-a, te dodao da je SDS imao boljih kadrovskih rješenja za tu poziciju.

"Mislim da je SDS godinama imao jako dobre kadrove koji su unazad nekoliko godina gurnuti u zapećak, potpuno, koji su iskuljučeni iz političkog života. Neko od njih bi zaista bio dobar zamjenik gradonačelnika. Međutim, takvi ne mogu ni dobiti priliku da budu kandidovani", izjavio je Gligorić.

Podržali smo vrlo mladog i perspektivnog čovjeka sa kojim ćemo imati dobru saradnju, pojasnila je Sanja Vulić, predsjednica Kluba odbornika SNSD-a, zašto su glasali za izbor Starčevića, ali na pitanje da li je to nagovještaj nove skupštinske većine, dala je diplomatski odgovor.

"Sve što se tiče eventualne koalicije donosiće se odluka na nivou komiteta i Predsjedništva SNSD-a, tako da sve što odluče najmudriji, a pokazali smo u ovim izborima ko je najmudriji, mi ćemo tu politiku slijediti, a to će sigurno biti politika koja je u interesu svih građana, kako grada Doboja, tako i RS", navela je Vulićeva.

Podrška SNSD-a za Dejana Starčevića nije iznenađenje.

"U Doboju postoji određena saradnja između ove dvije partije. To je nešto što je sasvim normalno. Mi svi treba da se udružimo da napredujemo, da ovaj grad vodimo u prosperitet i nadam se da ćemo to da postignemo", rekao je Starčević, kojeg su podržali i PDP, NDP, SDA, SBiH, DNS, SDP i samostalni odbornik Danijel Gajić.

Inače, novi zamjenik gradonačelnika na to mjesto dolazi sa pozicije direktora "Gradske toplane".

Sa pozicije zamjenika gradonačelnika Nebojša Marić odlazi nakon dvije godine, a svom nasljedniku, kaže, ostavlja stabilan budžet, ali i projekte koje treba realizovati.

Marić je na pitanje da li je na pomolu nova koalicija sa SNSD-om kazao da se o tome priča, ali da nema još ništa konkretno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije