Gradovi

Desetine traktora pred zgradom Brčanske Vlade

Desetine traktora pred zgradom Brčanske Vlade
Desetine traktora pred zgradom Brčanske Vlade

BRČKO - Poljoprivrednici distrikta, od jutros, sa više desetina traktora parkiranih duž Bulevara mira ispred zgrade lokalne Vlade i gradske vijećnice u Brčkom protestuju zbog neblagovremene isplate podsticaja iz prošle i zbog izmjena Pravilnika o podsticajima za ovu godinu.

Učesnici protesta tvrde da brčanska vlada na ovakav način ne podstiče, već nastavlja da sistemski uništava poljoprivredu, jer stari pravilnik ne poštuju, a nameću novi bez njihovog učešća pri izradi.

Poljoprivrednik Miodrag Kojić iz Trnjaka kod Brčkog rekao je novinarima da su odlučni da istraju u onome što im je ranije u Skupštini i Vladi obećano, a to je da će Pravilnik o podsticajima iz 2014. ostati na snazi i ove godine, te da će dug za podsticaje biti isplaćen prije proljećne sjetve.  

"Rebalansom budžeta obezbijeđeno je 4,7 miliona koliko nam Vlada duguje za prošlu godinu, a do sada je isplaćeno nešto više od stotinu hiljada", naveo je Kojić.

Šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi Brčko distrikta Adnan Pašalić ponovio je pred novinarima raniju izjavu da se izmjenama  ovogodišnjeg Pravilnika želi uspostaviti bolja kontrola dodijeljenih sredstava, te adekvatnija raspodjela podsticaja, koji zajedno sa zaostalim podsticajima iz prošle godine, iznose 12 miliona KM.

Protesti poljoprivrednika nisu bili najavljeni. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije