Gradovi

Direktori Doma zdravlja i CZS u Palama razriješeni dužnosti

Direktori Doma zdravlja i CZS u Palama razriješeni dužnosti
Foto: Ilustracija | Direktori Doma zdravlja i CZS u Palama razriješeni dužnosti

PALE - Odbornici Skupštine opštine Pale na današnjoj sjednici su razriješili funkcije vršioce dužnosti direktora Doma zdravlja Vladimira Lučića i Centra za socijalni rad Pale Jelenu Orašanin, te imenovali nove vršioce dužnosti Ivana Šarca i Srđana Baralića.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su prethodni vršioci dužnosti direktora tih ustanova duži period obavljali te funkcije.

"U narednih 60 dana raspisaćemo konkurs i imenovati nove direktore za koje je potrebno, prije svega, dobiti saglasnost Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske", izjavio je Jugović novinarima nakon sjednice.

Prema njegovim riječima, "smjene su uvijek bolne, ali je prirodno da nova skupštinska većina donese nova kadrovska rješenja".

On je rekao da su sve dosadašnje kadrovske promjene na području opštine Pale kvalitetne i da nema primjedbi od građana i drugih partija, te da rezultati pokazuju da nije narušen kontinuitet u kvalitetu rada nijednog preduzeća.

Predsjednik Skupštine opštine Siniša Lasica rekao je da su na sjednici usvojeni standardi i kriterijumi za izbor i imenovanje direktora javnih ustanova Doma zdravlja i Centra za socijalni rad, da će biti raspisan konkurs, nakon čega će komisija predložiti, a skupština odlučivati o tome ko će biti direktori tih ustanova.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Damjan Škipina rekao je da su, nakon sjednice u decembru, kada je SNSD sa svojim koalicionim partnerima formirao skupštinsku većinu, na red došla i određena kadrovska rješenja.

"Siguran sam da će u narednom periodu Ivan Šarac i Srđan Baralić dokazati da su odgovorni, sposobni i opravdati povjerenje", istakao je Škipina.

Šef Kluba odbornika PDP-a Igor Tošić kaže da su danas u prvom planu bila kadrovska rješenja, te ocijenio da je dosadašnji vršilac dužnosti direktora doma zdravlja Lučić dobro obavljao svoj posao. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije