Gradovi

Đukić: Stranački dogovor o budžetu ili slijedi kolaps

Đukić: Stranački dogovor o budžetu ili slijedi kolaps
Đukić: Stranački dogovor o budžetu ili slijedi kolaps

SRBAC - Predsjednik Skupštine opštine Srbac Zoran Đukić izjavio je da je na sutrašnjem sastanku sa predstavnicima parlamentarnih stranaka potrebno postići dogovor da budžet bude usvojen do 31. marta, jer u suprotnom ovoj lokalnoj zajednici prijeti kolaps.

Đukić je za Srnu pojasnio da je za podne zakazao konsultativni sastanak radi dogovora o terminu martovske sjednice opštinskog parlamenta, na kojoj bi se razmatrala samo jedna tačka dnevnog reda - Prijedlog budžeta opštine Srbac za 2015. godinu.

On je istakao da bi u slučaju da dogovor izostane, privremeno finansiranje bilo produženo za naredna tri mjeseca, što bi dovelo do pravog kolapsa u radu lokalne uprave.

"Ovo je posljednji pokušaj za zakazivanje prve ovogodišnje sjednice opštinskog parlamenta kako bi izašli iz teške finansijske situacije, kako u opštinskoj upravi, tako i kod budžetskih korisnika", rekao je Đukić.

On je podsjetio da je do kraja ovog mjeseca na snazi operativni finansijski plan privremenog finansiranja za prvi kvartal ove godine koji je donio načelnik opštine Srbac Drago Ćirić 15. januara i koji, kako kaže, nikome ne odgovara, a posebno je štetan po privredni i infrastrukturni razvoj, jer se za vrijeme privremenog finansiranja ne može investirati.

Đukić kaže da odbornici u tri navrata u decembru nisu prihvatili prijedlog opštinskog budžeta za 2015. godinu.

Načelnik opštine i njegova služba predložili su da budžet za 2015. godinu od 6.541.000 maraka, što je za 10 odsto manje nego u prethodnoj godini.

Budžet za privremeno finansiranje u prvom kvartalu ove godine iznosio je 1.299.000 maraka ili 20 odsto od projektovanih budžetskih prihoda za 2015.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije