Gradovi

Doboj: Dobili ukupno 19 godina zatvora za pljačke i krađe

Doboj: Dobili ukupno 19 godina zatvora za pljačke i krađe
Doboj: Dobili ukupno 19 godina zatvora za pljačke i krađe

DOBOJ - Grupa razbojnika na čelu sa Željkom Ž. iz Donjeg Žabara osuđena je u Okružnom sudu u Doboju na ukupno 19 godina zatvora zbog pljački i krađa koje su počinili tokom 2003. i 2004. godine.

U Sudu, iz kojeg nisu željeli saopštavati imena osuđenih i njihovih žrtava, sabrali su kako su u svojim pohodima na području Pelagićeva i Donjeg Žabara ukrali ili oteli oko 30.000 maraka.

Željko Ž. "zaradio" je kaznu od šest i po godina zatvora, S.D. je osuđen na četiri i po godine, I.M. i N.L. dobili su kazne od po četiri godine zatvora, a suđeno im je za četiri teške krađe i jedno razbojništvo.

Oni su u septembru 2004. godine u mjestu Porebrice u Pelagićevu trakom vezali vlasnika kuće N.M. i njegovu suprugu V.M., kao i M.S., koja je s njima bila u kući.

Sve je, kako se navodi u presudi, urađeno prema prethodno dogovorenom planu i na osnovu informacije koju su saznali, a to je da je vlasnik kuće prodao dio imovine i da kod sebe ima novca.

Maskirani fantomkama i uz prijetnju pištoljem od supruge M.V. su oteli 1.500 maraka koje je držala u njedrima, a ona im je u strahu za svoj i život ukućana odala i lokaciju na kojoj se nalazi još 500 evra, koje su pokupili i pobjegli.

Zajedno su se, kako je utvrđeno istragom, odvezli do Donjeg Žabara, gdje su podijelili novac.

Godinu dana ranije, tačnije u septembru 2003. godine, Željko Ž. i S.D. su iz kuće K.P. ukrali veću količinu nakita.

Željko Ž. je osuđen i za krađu u avgustu 2004. godine, kada je iz jedne kuće ukrao 5.500 maraka.

Osim ovih krađa, razbojnik, lopov i vođa grupe je zajedno sa R.M. i S.G. 28. avgusta 2004. godine ukrao oko 13.000 maraka iz kuće N.M. u blizini Donjeg Žabra. Oko mjesec dana kasnije 20. septembra provalili su u kuću S.A. i ukrali 8.000 maraka i raznu robu.

Troškove postupka i presude, koja je izrečena 13 godina nakon izvršenja krivičnih djela, snosiće budžet Republike Srpske, a oštećeni su upućeni na parnični postupak.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije