Gradovi

Doboj: Niko ne zna ko gradi spomenik žrtvama poplava

Doboj: Niko ne zna ko gradi spomenik žrtvama poplava
Doboj: Niko ne zna ko gradi spomenik žrtvama poplava

DOBOJ - Izgradnja spomenika žrtvama poplava u Doboju jedva da je počela, a već je izazvala pometnju jer se zvanično još ne zna ni ko je pokrenuo inicijativu za njegovo podizanje, a ni ko finansira gradnju.

Da je počela gradnja spomenika ispred objekta nekadašnjeg Doma vojske, većini članova porodica 11 stradalih nije poznato, a to nam je priznala i Vukica Blagojević, čiji je suprug Milenko izgubio život 15. maja 2014. godine, pokušavajući da iz prizemlja kuće u prigradskom naselju Usora spasi šta se spasiti da.

"Moj muž je sahranjen na groblju Šušnjari, mi smo njemu podigli spomenik, ali ako vlast želi da diže svima zajednički, nemamo ništa protiv. Nakon što je on stradao niko nije dolazio da vidi kako smo, samo dolaze novinari", ispričala je kroz suze Blagojevićeva, te dodala da je u naselju Usora stradalo šest osoba.

Dobojlije su na društvenim mrežama "osule paljbu" smatrajući da je prije podizanja spomenika trebalo utvrditi ko je odgovoran za poplave i smrt 11 sugrađana.

"Kriv je onaj koji nije obezbijedio da pobjegne i spasi se. Ako su djeca bila u vrtiću i školi, a sirena svirala poslije, ne treba komentar. Onaj koji to organizuje da sebe 'opere', neka zna da neće uspjeti. Njegovo ime treba da bude na dnu spomenika. Treba da piše da ih je on ubio", kaže Dobojlija kojeg smo sreli u blizini temelja spomenika.

Da li iza gradnje spomenika stoji Gradska uprava nismo uspjeli saznati. U SNSD-u kažu da su od inspekcije zatražili da utvrdi da li je izmijenjen Regulacioni plan, ko je investitor, a ko izvođač radova, te da li posjeduje građevinsku dozvolu i urbanističku saglasnost.

"Sve dok ne dobijemo odgovore na pitanja zašto se sirena nije oglasila na vrijeme, zašto su poplavljena vatrogasna vozila, gdje je bio gradonačelnik, mi ćemo insistirati na njima", kazala je Sanja Vulić, predsjednica Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Doboj.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije