Gradovi

Doboj: Odrekli se Panića i "prigrlili" Živkovića

Doboj: Odrekli se Panića i "prigrlili" Živkovića
Doboj: Odrekli se Panića i "prigrlili" Živkovića

DOBOJ - Srpska napredna stranka "odrekla" se Goluba Panića, svog kandidata za gradonačelnika Doboja, i isključila ga iz stranke, te deset dana prije zvaničnog početka predizborne kampanje za lokalne izbore pružila podršku SNSD-ovom kandidatu Miloradu Živkoviću.

Panić se bez saglasnosti stranke kandidovao za gradonačelnika, a potom ga je Gradski odbor isključio iz članstva u SNS-u i razriješio ga svih funkcija u toj partiji.

"Mi smo konsolidovali svoje redove i članstvo poslije isključenja Goluba Panića, koji je bio na funkciji predsjednika Gradskog odbora SNS-a. On je isključen zato što je samoinicijativno donosio odluke bez saglasnosti Gradskog odbora. Kandidovao se za gradonačelnika Doboja, ali mi njemu ne ukazujemo svoju podršku. Mi smo održali sjednicu GO i svi prisutni su dali saglasnost da podržimo upravo SNSD-ovog kandidata dr Milorada Živkovića", izjavila je Branka Okuka, v.d. predsjednika dobojskog SNS-a.

Ona je dodala da grad Doboj treba velike promjene jer je trenutno stanje jako pogubno za građane, zbog čega je SNS prepoznao kvalitet dosadašnjeg Živkovićevog rada i njegov ugled u politici u RS i BiH. Šta o svemu ovome kaže Golub Panić nismo uspjeli saznati jer se nije javljao na naše pozive, a Živkovićevoj kandidaturi je juče osim SNS-a podršku pružila i Ekološka partija RS.

"Doboj na izborima ima jedinstvenu priliku da od grada kasabe postane pravi grad. Da bi postao pravi grad, mi moramo da izaberemo gradonačelnika, gospodina, inače ćemo ostati kasaba, ili ćemo izabrati regionalni, sportski, kulturni, privredni i, što je nama veoma važno, prehrambeni centar i ekološka zona", kazao je Nikola Lazarević, lider Ekološke partije RS.

Ranije su Živkovića podržali socijalisti, potom gradski odbori SRS - Srpska u sigurne ruke, Ujedinjene Srpske, i Partije ujedinjenih penzionera, ali ne i DNS, koalicioni partner SNSD-a na republičkom nivou.

"Mi nemamo nesporazum s njima, nego su oni očigledno u prevelikoj 'ljubavi' s gradonačelnikom (SDS-ovim kandidatom za istu funkciju Obrenom Petrovićem) i mi tražimo da se ispoštuje sporazum s nivoa RS.  Mnogo veća mi je i više znači podrška članova DNS-a s terena i na našim konvencijama, i dobijam je svaki dan. Formalna podrška je stvar potpisivanja predsjednika njihove partije (Gradskog odbora Slavka Gligorića), a mi stojimo ovdje na raspolaganju da to završimo", izjavio je Milorad Živković.

Slavko Gligorić, predsjednik dobojskog DNS-a, koji je prije mjesec dana ovdašnjem SNSD-u uputio "listu želja" u zamjenu za podršku Živkovićevoj kandidaturi, na pitanje da li će doći do potpisivanja sporazuma dvije partije kazao je da on "nije odavde, i da je samo biznismen i ljubitelj lijepih žena".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije