Gradovi

Dobojlije se nadaju da se neće smrzavati

Dobojlije se nadaju da se neće smrzavati
Foto: Ilustracija | Dobojlije se nadaju da se neće smrzavati

DOBOJ - Dobojlije još nisu zaboravile blamažu "Gradske toplane" koja je dopustila da se u drugoj polovini aprila smrzavaju na temperaturama nešto iznad nule i pod snijegom, pa sada s nestrpljenjem očekuju početak grijne sezone i apeluju da nadležni prate najave meteorologa tokom cijele sezone.

"Tada sam tek bila došla iz banje, a snijeg je padao. Tad sam se prehladila, pa sam cijelo ljeto bila bolesna zbog toga. Morala sam u aprilu, kao i sada, da uključujem grijalicu", kaže Almasa Nezirović iz Doboja.

S njom se slaže i Dobojlija kojeg smo sreli u centru grada. On smatra da je bolje da sugrađani novac daju za tople radijatore, nego na lijekove, jer pored hladnih radijatora mogu samo da se razbole.

Mi kad zagasimo peć nema više nazad, kažu u "Toplani", isto tako je i kad se ona potpali.

"Građani treba da znaju da ukoliko 'Gradska toplana' u dogledno vrijeme potpali peć i krene s isporukom toplotne energije da će obaveze ići i na 20° ili 25°.

Ne možemo sada znati kakva će temperatura uslijediti 15. ili 20. oktobra.

Kad se ranije pusti grijanje, pa dođe do porasta temperature oni smatraju da bi mi trebalo tada da ugasimo, da ne fakturišemo, i nastavimo kada se steklu uslovi", rekao je Zdravko Petrović, direktor "Toplane".

On je kazao da je manje bitno da li će grijanje pustiti dva ili sedam dana prije. "Mnogo je bitnije da je 'Toplana' spremna za početak sezone jer ona neće trajati pet ili sedam dana, nego šest mjeseci", kaže Petrović.

Na lageru je trenutno 12.500 tona uglja, a da bi Dobojlijama radijatori bili topli do polovine aprila sljedeće godine potrebno je još tridesetak hiljada tona, koji će biti isporučeni do kraja decembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije