Gradovi

Dobojlije traže pomoć: Kuće nam prokišnjavaju

Dobojlije traže pomoć: Kuće nam prokišnjavaju
Dobojlije traže pomoć: Kuće nam prokišnjavaju

DOBOJ - Jako nevrijeme, koje je prije nekoliko dana zahvatilo dobojsko područje, nanijelo je veliku štetu na šezdesetak poljoprivrednih gazdinstava i oko 40 stambenih objekata, čiji vlasnici poručuju da se sa štetom ne mogu izboriti sami i da očekuju pomoć.

Porodici Kuzmić iz Porječja vjetar i kiša su skoro uništili jednospratnicu, sve se, kažu, desilo za nekoliko minuta, crijep je bukvalno letio s krova, nakon čega je njihov dom postao neuslovan za život.

"Kuća prokišnjava, a imam dvoje male djece! Nemam ih kod koga ostaviti, moraju biti tu dok ja radim na kući", kaže Borivoje Kuzmić, koji poslije smrti supruge sam brine o šetogodišnjoj Lari i dvoipogodišnjoj Loreni.

Ni kuća njegovog komšije nije bila pošteđena, ali šteta je manja, pa ju je dijelom sanirao.

"Kod nas je samo garažu oštetilo, ulazna vrata na kući, zatim krov, poskidalo dvadesetak crijepova i svinjac je dijelom oštećen", ispričao je Trivun Damjanović. Dodatne muke mještanima zadaje most, koji je uništen u poplavama 2014. godine, mogu ga koristiti samo pješaci, dok za vozila nije bezbjedan, pa je transport građevinskog materijala za sanaciju kuća otežan.

Da li i na koji način Gradska uprava namjerava da pomogne sugrađanima, nismo uspjeli u petak saznati. Nakon što je iz Službe za informisanje obećano da će se medijima obratiti neko od načelnika gradskih odjeljenja, nakon višečasovnog čekanja ostali smo uskraćeni za odgovore na naša pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije