Gradovi

Dobojski ogranak DEMOS-a dobio rukovodstvo

Dobojski ogranak DEMOS-a dobio rukovodstvo
Foto: N.N. | Dobojski ogranak DEMOS-a dobio rukovodstvo

DOBOJ - Stolica više tražila se u sali u kojoj je ovog vikenda održana osnivačka sjednica Skupštine dobojskog DEMOS-a, koji se pohvalio da je DNS-u "preoteo" više od 80 odsto članova, te da u lokalnom parlamentu njihove interese zastupaju dva odbornika, dok doskorašnje kolege mogu računati samo na jednog.

"Slika govori više od riječi, i ja sam bila prijatno iznenađena", izjavila je Spomenka Stevanović, potpredsjednica DEMOS-a i predsjednica Poslaničkog kluba te partije u Narodnoj skupštini RS.

"Biću skroman ako kažem da je 80 odsto, mislim da je i više. Ima već određenih odbornika iz drugih političkih stranaka koji su zainteresovani da dalje nastave saradnju sa DEMOS-om", kazao je Slađan Jović, koji je kao jedini kandidat izabran za predsjednika Gradskog odbora DEMOS-a.

Stranački skup, osim pristalica i simpatizera DEMOS-a, privukao je i aktiviste drugih partija pa su se, između ostalih, u sali mogli vidjeti Esmin Mahmutović, odbornik SDP-a, te dva odbornika SDA Sevlid Hurtić i Amir Hurtić, kao i Boris Jerinić, aktuelni zamjenik gradonačelnika Doboja.

"Samo smo došli da podržimo kolegu Jovića i da mu zaželimo uspješan izborni rezultat, te da taj rezultat bude uvijek iza SDA", rekao je uz osmijeh Sevlid Hurtić, odbornik SDA, dok je Boris Jerinić, koji vodi kampanju za vanredne izbore za gradonačelnika, žurio na drugi skup i nije imao vremena za radoznalu sedmu silu.

Na osnivačkoj sjednici Skupštine izabran je Gradski odbor koji broji 54 člana, te članovi Statutarne komisije i Nadzornog odbora stranke, koja će pozvati svoje aktiviste da 17. februara glasaju za Jerinića.

"Svjedočimo ovdje da smo na pravom putu, gdje nismo dozvolili da se izvrši privatizacija stranke, kako na republičkom nivou tako i na lokalnom nivou, od nekoliko pojedinaca iz rukovodstva koje je ostalo u, možemo reći, zatvorenom DNS-u u Doboju", naveo je Slađan Jović, novoizabrani lider dobojskog DEMOS-a.

"Naš cilj u narednom periodu je da stranku ojačamo imajući u vidu, pored bivših članova DNS-a, priliv novih ljudi iz drugih političkih stranaka, i onih koji nisu članovi stranaka... Mi smo sigurni da ćemo u toku ove godine izgraditi jaku, stabilnu političku partiju, a svoju snagu ćemo svakako pokazati na sljedećim lokalnim izborima", izjavila je Spomenka Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije