Gradovi

Doček na Trgu Krajine

Doček na Trgu Krajine
Doček na Trgu Krajine

BANjALUKA - Svečani program dočeka međunarodne Nove godine u Banjaluci večeras će biti održan na Trgu Krajine, gdje će nastupiti grupa "Vanja D Frog" iz Banjaluke, Krajiški trubači i novosadska grupa "Garavi sokak", a u ponoć će biti priređen vatromet.

Program će trajati od 20.00 do 1.30 časova. U ponoć će i predstavnici Zadužbine ''Petar Kočić Banjaluka-Beograd'' promovisati knjigu doktorsku disertaciju Ive Andrića "Razvoj duhovnog života u Bosni pod uticajem turske vladavine", koju je priredio i uredio književnik Nikola Vukolić. Građanima će Deda Mrazovi dijeliti besplatne primjerke knjige.

Tradicionalno, već dvanaestu godinu za redom, Zadužbina objavljuje prvu knjigu na svijetu u nastupajućoj godini i promoviše je tačno u ponoć ispred spomenika Petra Kočića, po čemu je prepoznatljiva ne samo u Srpskoj, već i u svijetu.

Organizator proslave Nove godine je ustanova "Banski dvor", a iz Organizacionog odbora upućen je apel da se tokom predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva.

Za doček dječije, međunarodne i pravoslavne Nove godine izdvojeno je oko 70.000 KM.

Zbog organizovanog dočeka, u centru Banjaluke večeras će biti obustavljen saobraćaj od 19.00 do 2.00 časa, i to u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice Marije Bursać, od hotela "Palas", do Ulice Vuka Karadžića, do Narodnog pozorišta.

Srni je u policiji potvrđeno da će za to vrijeme saobraćaj regulisati i preusmjeravati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Tokom obustave saobraćaja, doći će i do korekcije na linijama javnog gradskog prevoza. Grad Banjaluka će u saradnji sa prevoznicima i ove godine obezbijediti besplatan javni gradski prevoz tokom novogodišnje noći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije