Gradovi

Dodik: Trebinje zaslužuje nove investicije

Dodik: Trebinje zaslužuje nove investicije
Dodik: Trebinje zaslužuje nove investicije

TREBINJE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je u posjetu Trebinju gdje boravi po prvi put otkako je njegova stranka dobila izbore u ovome gradu i gdje je odmah po dolasku izjavio da je "Trebinje u fokusu rukovodstva Srpske i ono zaslužuje nove investicije".

Predsjednik Dodik se sa gradonačelnikom Lukom Petrovićem i njegovim saradnicima prošetao glavnom trebinjskom ulicom Kralja Petra Prvog Oslobodioci, uvjerivši se da je rekordnom vremenskom roku, za samo 13 dana, urađena cjelokupna rekonstrukcija ulice sa pripadajućim cjevovodom za tehničku vodu, podzemnim kablovima, te sa nivelacijom slivnika i rešetaka i konačnom zamjenom cjelokupnog asfaltnog sloja.

"Trebinje predstavlja jedno od najvažnijih mjeta u Republici Srpskoj, to je strateško mjesto za nas i za razvoj ovog dijela Srpske koji treba da podstakne i razvoj drugih opština u okruženju, jer je ono lider u ovom regionu, pa smo zbog toga veoma zainteresovani za dobro stanje i funkcionisanje Gradske uprave", rekao je dodik nakon sastanka sa lokalnim rukovodstvom.

On je precizirao da je sa gradonačelnikom dogovoreno da se odmah nakon rekonstrukcije glavne ulice krene rješavanjem drugih infrastrukturnih probelma, jer su to preduslovi da Trebinje zaista bude lider ove regije.

Predsjednik Dodik u Trebinju prisustvuje i Investicionoj konferenciji "Investiraj u Trebinje" koja je počela jutros i koja, kako je rekao, treba da bude „mjesto okupljanja i susretanja ambicija lokalne zajednice, republike, ali i investitora iz regiona koje treba animirati na ulaganje“.

"Upoznat sam sa nedavno održanom konferencijom o zapošljavanju gdje je evidentirana potreba za 350 radnika u realnom sektoru, plus još 150 radnih mjesta, što je oko 500 radnika i što je poziv svim mladim ljudima za dobijanje poslova u poljoprivredi, turizmu i drugim sektorima koji ruše mit o tome da nema posla u Srpskoj", kazao je Dodik.

On je dodao da Trebinje ostaje i u fokusu Vlade RS sa kojom će uskoro biti napravljen presjek uvida u tok ove Investicione konferencije, a slijede i susreti sa jednim ruskim investitorom zainteresovanim za ulaganje u Trebinje u turističkoj zoni Novo Trebinje.

Dodik prošetao novoobnovljenom glavnom ulicom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik se sa gradonačelnikom Lukom Petrovićem i njegovim saradnicima prošetao glavnom trebinjskom ulicom Kralja Petra Prvog Oslobodioci, uvjerivši se da je rekordnom vremenskom roku, za samo 13 dana, urađena cjelokupna rekonstrukcija ulice sa pripadajućim cjevovodom za tehničku vodu, podzemnim kablovima, te sa nivelacijom slivnika i rešetaka i konačno zamjenom cjelokupnog asfaltnog sloja.

Nakon kraće šetnje do Gradske uprave, gdje su u toku razgovori sa trebinjskim lokalnim rukovodstvom, predsjednik će prisustvovati Investicionoj konferenciji "Investiraj u Trebinje" koja je počela jutros i gdje se očekuje njegovo obraćanje...

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije