Gradovi

Domić: Postoji opasnost od epidemije

Domić: Postoji opasnost od epidemije
Domić: Postoji opasnost od epidemije

BRČKO - Iako se prečcnik formiranog jezera na području Brčko Distrikta smanjuje još uvijek predstavlja izvjesnu prijetnju da se na tom prostoru razvije epidemija stoga je i dalje na snazi izvanredno stanje elementarne nepogode i poduzimaju se sve potrebne radnje da se to ne dogodi, kazao je gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić.

Dodao je da se planski radi na uklanjanju uginulih životinja, te da je dosada oko četiri i pol tone leševa transportovano u Inđiju.

"Higijensko-epidemiološke službe su poduzele sve adekvatne mjere na dezinfekciji i sanaciji terena. Oticanje vode u rijeku Tinju ide zadovoljavajućim tempom, dok s druge strane stručnjaci vrše analizu obuhvata klizišta i sukladno tomu se već tijekom sutrašnjeg dana očekuju precizniji podatci", naveo je Domić.

Naveo je  da se, takođe, provode potrebne mjere radi organizovanja nove sjetve za one kulture za koje je to moguće učiniti te sagledavaju načini da se subvencionira barem sjeme i gorivo za poljoprivredne proizvođače s ciljem osiguravanja proizvodnje.

Kazao je da se takođe nalaze riješenja kojima bi se osigurao trajniji boravak ljudi koji su sada u kolektivnom smještaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije