Gradovi

Domić: Provjerićemo diplome svih zaposlenih

Domić: Provjerićemo diplome svih zaposlenih
Domić: Provjerićemo diplome svih zaposlenih

BRČKO - Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić izjavio je danas da će diplome svih zaposlenih u lokalnoj javnoj upravi u narednih šest mjeseci biti predmet provjere upravnih inspektora, čime će biti sačuvano dostojanstvo zaposlenih koji su pošteno stekli diplome.

"Mislim da je šest mjeseci razuman rok u kome je moguće provjeriti validnost svih diploma, odnosno dobiti povratnu informaciju o tome postoji li diploma u registru navedene srednjoškolske ili visokoškolske ustanove, na osnovu koje je službenik zaposlen", rekao je Domić na konferenciji za novinare.

On je istakao da će provjerom biti obuhvaćeni svi u javnoj administraciji, od gradonačelnika, pa do službenika na najnižoj poziciji.

Govoreći o razlozima za ovu provjeru, Domić je podsjetio da javnost već duže vrijeme govori o zaposlenima u administraciji koji nemaju nikakvu ili imaju kupljenu, falsifikovanu ili neadekvatnu diplomu.

"Želimo to provjeriti i razjasniti i tako sačuvati dostojanstvo službenika koji su znanje i zvanje stekli na regularan i zakonit način", rekao je Domić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije