Gradovi

Domić: Reformisati administraciju

Domić: Reformisati administraciju
Domić: Reformisati administraciju

BRČKO - Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić najavio je da će rad Vlade distrikta do kraja godine biti usmjeren na reformu administracije, inteziviranje borbe protiv kriminala i korupcije, te na ubrzavanje privrednog razvoja.

"U kom obimu će taj cilj biti ostvaren zavisiće od volje političkih aktera u vlasti, odnosno od njihove spremnosti da podrže sveobuhvatnu reformu administracije, bez čega nema punog ostvarenja ni ovog, niti drugih elemenata Programa rada Vlade u tekućoj godini", rekao je Domić nakon sjednice na kojoj je Vlada usvojila ovaj dokument.

On je napomenuo da je u ovogodišnjem programu rada akcenat stavljen na stalno praćenje i kontrolu potrošnje javnog novca, kao i praćenje realizacije kapitalnog budžeta.

"Prioriteti u ovogodišnjem radu Vlade još će biti i unapređenje sistema obrazovanja i rješavanje statusnog pitanja visokog obrazovanja, ali i stvaranje uslova za bolje funkcionisanje zdravstva s ciljem podizanja kvaliteta usluga koje se pružaju pacijentima", rekao je Domić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije