Gradovi

Domu zdravlja uručeno sanitetsko vozilo

DOBOJ - Dobojskom Domu zdravlja, koji je oštećen u majskim polavama, danas je uručeno sanitetsko vozilo, donacija slovenačke kompanije "Triglav osiguranje".

"Kao društveno odgovorna grupacija iz našeg fonda prikupili smo sredstva za sanitetsko vozilo koje je namijenjeno spašavanju ljudskih života", izjavio je direktor kompanije Matej Žlupajh.

On je izrazio nadu da se poplave neće ponoviti, te da će se ovoj akciji u narednom periodu pridružiti i druga fizička i pravna lica.

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milan Latinović rekao je da je ova donacija rezultat aktivnosti resornog ministarstva koje se nakon prošlogodišnjih majskih poplava obratilo brojnim donatorima za obnovu oštećenih zdravstvenih ustanova.

On je naveo da je zadovoljan tehničkim karakteristikama i opremljenošću doniranog sanitetskog vozila koje odgovara propisanim standardima za hitni medicinski prevoz.

Latinović je najavio da će ovoj ustanovi krajem februara biti uručeno i savremeno opremljeno sanitetsko vozilo, takozvana "pokretna ambulanta", donacija UNDP-a koje će odgovoriti zahtjevima terenskog rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije